A pénzek elosztásáról: Meg kell találnunk a közös utat

2008. november 21., péntek, Nyílttér

Tamás Sándornak, a Kovászna Megyei Tanács elnökének nyílt levelére válaszolva mindenképpen be kell ismernem, hogy a céhes városnak juttatott összegek az általa felsoroltak, ez tény és való, ezeket az adatokat nem tudom megcáfolni, ez így van.

Ami az én véleményem szerint kifogasolható, az, hogy a kormány tartalékalapjából a városnak leosztott összeg abszolút szubjektív módon történt. Ezt az igazságtalan elosztást már eddig is több rendben kifogásoltam, hiszen hatalmas eltérés mutatkozik a megye két legnagyobb városának, a Sepsiszentgyörgynek és Kézdivásárhelynek juttatott összeg között, hiszen 8 500 000, illetve 200 000 lejről van szó. Ebből világosan látható az, amit Tamás Sándor több alkalommal is hangoztatott: addig, amíg nem változik Kézdivásárhely vezetésének politikai színezete, ő nem fogja támogatni a város költségvetését. Én ezt elfogadtam, de ő is fogadja el tényként, hogy az RMDSZ-en kívül is van élet, ebbe nem fogunk belehalni, viszont én elvártam volna a Kézdivásárhelyen élő Tamás Sándortól, hogy ha ,,szívügye Kézdivá­sárhely" — mint azt a választási kampányban hangoztatta —, akkor ez a szlogen ne csak a választások ideje alatt legyen érvényes, hanem továbbra is. Van egy adott helyzet, amit neki is el kell fogadnia. Meg kell találnunk azt a közös utat, amelyen együtt tudunk működni. Abban az esetben, ha a városnak szüksége van bizonyos támogatásra, igényt tartunk a segítségére. Jelenleg vannak olyan megoldatlan problémák a városban, amelyek orvoslásában szeretném Tamás Sándor segítségét kérni. Ilyen lenne a távfűtéshez használt kazánházak és csővezeték problémája, amit csak kormányrendelettel lehetne áttenni az állam köztulajdonából a város magánvagyonába. Ezt személyesen kérem tőle az elkövetkező napokban. Ha jól tudom, születőben van egy kormányhatározat-tervezet, ami valahol elakadt. Megjegyezném, hogy a város vezetősége a lakosság igényeit, elvárásait tartja szem előtt, és továbbra is készek vagyunk bármilyen kérésre azonnal reagálni, megoldani azt. Olyan városképet szeretnénk kialakítani, ahol a lakosságnak jobb a közérzete. Az új munkahelyek beindítását a területhiány akadályozza, késlelteti. Előbb a 10-es törvény alapján vissza kell szolgáltatnunk egykori tulajdonosaiknak a földeket, és csak utána tárgyalhatunk azok hosszú távú bérbevételéről vagy megvásárlásáról. Több vállalkozó keresett meg, akinek területre lenne szüksége. Visszatérve a megyeitanács-elnök nyilatkozatára, még annyit fűznék hozzá, hogy a Vágóhíd utcában fiatal házasoknak épülő tömbházakat a jövő tavasszal szeretnénk átadni, és újabb kérést nyújtottunk be a Borbély László miniszter úr által vezetett szakminisztériumhoz, amelyben kétszáznegyven lakás építésére kértünk újabb állami támogatást. Ehhez nagymértékben szükségünk volna a miniszter úr támogatására. A műjégpályára kapott 100 000 lej távolról sem elég ahhoz, hogy az épület tető alá kerüljön. Azt kérdeztem meg az elnök úrtól, hogy ebből a pénzből melyik ablakot csináltassam meg...

RÁCZ KÁROLY,

Kézdivásárhely polgármestere

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 230
szavazógép
2008-11-21: Nyílttér - x:

A pénzek elosztásáról: Támogatom Kézdivásárhelyt

Tisztelt olvasók, kedves kézdivásárhelyiek!
Nem szokásom a rosszindulatú, vádaskodó állításokra és pletykákra válaszolni, viszont nem tűrhetem, hogy egyesek folyamatosan félretájékoztatják a lakosságot. Az elmúlt napokban, hetekben azzal ,,mérgezték" a köz véleményét, hogy Kézdivásárhelyt hátrányba szorították a helyhatósági választás után.
2008-11-21: Nyílttér - Ferenczy L. Tibor:

Megvédem lapunkat

A nehézgépipar nyugdíjas géplakatos-hegesztőjeként, sepsiszentgyörgyi lakosként. Rendszeres előfizetőjeként, olvasójaként elsősorban! Pro secundo MÚRE-tagként is szót kérnék a Háromszék megyei napilap és szerkesztőség negyvenedik esztendejét betöltő székháza elleni orvtámadás és zsarolási kísérlet ellenében.