Bábos képzést szerveztek az osonósok

2021. december 3., péntek, Közélet

Az Osonó Színházműhely tevékenységét támogató Bolyongó Színházi Egyesület online térben szervezte meg bábos képzését a kézdivásárhelyi Bod Péter Tanítóképzőben tanuló pedagógiai osztályok számára, amely a Kovászna Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság támogatásával valósult meg.

  • Fotó: Osonó
    Fotó: Osonó

Borsos Virág teatrológus, a gyergyószentmiklósi HalVirág Bábszínház vezetője különböző bábtípusokat mutatott be egy prezentációban, majd légzés- és beszédtechnikai gyakorlatot tanított Dsida Jenő Arany és kék szavakkal című versén kísérletezve.

Bonczidai Dezső bábszínész, a marosvásárhelyi Művészeti Egyetem tanára a bábkészítés néhány technikai fortélyával keltette fel a résztvevők érdeklődését, akik gyakorolhatták a kesztyűbáb alapmozdulatait – járást, tapsolást, integetést, futást kétféleképpen –, de azt is megtanulták, hogy a bábozás alkalmas a szorongó, visszahúzódó gyermekekkel való beszélgetés elindítására. A zoknibáb-foglalkozáshoz (muppet) Weöres Sándor A galagonya című verse adta az alapot.

A tanítóképzős diákok kíváncsisága és érdeklődése végig kitartott az online térben is. Házi feladatként egy gyermekverset kell bábokkal előkészíteniük és egy kis videóban bemutatniuk. (nbs)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?

eredmények
szavazatok száma 1771
szavazógép
2021-12-03: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Támogató csoportfoglalkozások nehéz időkre

Több csoportfoglalkozást indít december és január folyamán a Sepsiszentgyörgyi Unitárius Egyházközség, mely arra törekszik, hogy felekezettől függetlenül mindenki számára nyitott tevékenységek révén támogassa, segítse élethelyzeteikben a résztvevőket. A tematikus foglalkozások köre évről évre bővül, ezúttal is lesz újdonságnak számító foglalkozás.
2021-12-03: Jegyzet - Kuti János:

Retteghetnek ellenségeink! (Kármentő)

Állandóan azt halljuk, olvassuk vagy látjuk a tévéadásokban, hogy Románia éppen miben első (hátulról kezdve) az európai rangsorban.