Bábos képzést szerveztek az osonósok

2021. december 3., péntek, Közélet

Az Osonó Színházműhely tevékenységét támogató Bolyongó Színházi Egyesület online térben szervezte meg bábos képzését a kézdivásárhelyi Bod Péter Tanítóképzőben tanuló pedagógiai osztályok számára, amely a Kovászna Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság támogatásával valósult meg.

  • Fotó: Osonó
    Fotó: Osonó

Borsos Virág teatrológus, a gyergyószentmiklósi HalVirág Bábszínház vezetője különböző bábtípusokat mutatott be egy prezentációban, majd légzés- és beszédtechnikai gyakorlatot tanított Dsida Jenő Arany és kék szavakkal című versén kísérletezve.

Bonczidai Dezső bábszínész, a marosvásárhelyi Művészeti Egyetem tanára a bábkészítés néhány technikai fortélyával keltette fel a résztvevők érdeklődését, akik gyakorolhatták a kesztyűbáb alapmozdulatait – járást, tapsolást, integetést, futást kétféleképpen –, de azt is megtanulták, hogy a bábozás alkalmas a szorongó, visszahúzódó gyermekekkel való beszélgetés elindítására. A zoknibáb-foglalkozáshoz (muppet) Weöres Sándor A galagonya című verse adta az alapot.

A tanítóképzős diákok kíváncsisága és érdeklődése végig kitartott az online térben is. Házi feladatként egy gyermekverset kell bábokkal előkészíteniük és egy kis videóban bemutatniuk. (nbs)

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 1012
szavazógép
2021-12-03: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Támogató csoportfoglalkozások nehéz időkre

Több csoportfoglalkozást indít december és január folyamán a Sepsiszentgyörgyi Unitárius Egyházközség, mely arra törekszik, hogy felekezettől függetlenül mindenki számára nyitott tevékenységek révén támogassa, segítse élethelyzeteikben a résztvevőket. A tematikus foglalkozások köre évről évre bővül, ezúttal is lesz újdonságnak számító foglalkozás.
2021-12-03: Jegyzet - Kuti János:

Retteghetnek ellenségeink! (Kármentő)

Állandóan azt halljuk, olvassuk vagy látjuk a tévéadásokban, hogy Románia éppen miben első (hátulról kezdve) az európai rangsorban.