Megszabták a keretösszegeket

2021. december 14., kedd, Gazdakör

A Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) közleménye szerint megkezdték a termeléshez kötött állattenyésztési támogatások kifizetésének engedélyezését a tejelő tehenek, bivalyok és húshasznú szarvasmarhák esetében.

Az állatfajonként megszabott támogatások összesített összegét pénteken jelentették meg Románia Hivatalos Közlönyében: az állattenyésztési szektornak összesen 114,156 millió euró értékben utalnak termeléshez kötött támogatást. Leosztásban a tejelő szarvasmarhák kategóriájának 99,32 millió eurót, a húsmarha esetében 13,12 millió eurót. Tejelő bivalyokra az országosan elkülönített támogatás összege 1,68 millió euró. Szubvenciót kapnak még a selyemhernyó-tenyésztők is, összesen 27 ezer eurót.

Az agroinfo.ro számításai szerint az egyedekre folyósított támogatás a következőképpen alakul: húsmarhánként 1268 lejt, tejelő marhánként 1782 lejt, tejelő bivalyonként 784 lej támogatást fizetnek ki a gazdáknak.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1448
szavazógép
2021-12-14: Gazdakör - Bokor Gábor:

Nehéz év elé néznek a gazdák? (Leállt a műtrágyagyár)

Nehéz év elé néz a hazai mezőgazdaság. Szakértők szerint akár 30 százalékkal is zsugorodhat a növénytermesztési ágazat termelése, ami, ha bekövetkezik, az állattenyésztésre is súlyosan kihat. Az ok: az ország egyetlen műtrágya-előállítója, a marosvásárhelyi Azomureș februárig felfüggeszti tevékenységét a gázárak rendkívüli emelkedése miatt.
2021-12-14: Belföld - :

Szoros az ütemterv (Költségvetési törvény)

Vagy december 24-éig, vagy január végén fogadják el a 2022-es állami költségvetésről szóló törvényt – nyilatkozta tegnap a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke. A koalíció másik nagy pártjának, a Nemzeti Liberális Pártnak (PNL) az elnöke nem tartja kizártnak, hogy januárban rendkívüli parlamenti ülésszakot hívnak össze a költségvetés elfogadásáért, az RMDSZ elnöke szerint pedig „nem nagy tragédia”, ha átcsúszik a jövő év elejére a költségvetési törvény elfogadása.