Megállnál egy szóra?

2007. július 19., csütörtök, Család
Hazafi

Hevesen kikelt jogainkat egyre csak kétségbe vonó többségi képviselőtársa ellen. Csak úgy visszhangzott a terem. Érvei úgy álltak talpon, mint megingathatatlan építmény. A vitára ugrott képviselőt ragyogó érvei ültették vissza a helyére.

A kávézóban aztán meggyőzte vitapartnerét, hogy engedjen át a részvényeiből 15 százalékot. A meggyőzés sikeres volt. Másról nem esett szó.

Idézet

Remek könyvet olvastam. Néhány aranymondást kiírtam belőle. Minap éppen helyénvaló téma került szóba. Felhasználtam az egyik aranymondást. De nem tettem idézőjelbe...

Szerelem

Törvény születik: ajánlott házassági szerződést kötni. Ugyanis az ,,ásó-kapa válasszon el — holtodiglan, holtomiglan" szavakat csak a Jóisten hallja. Bízzunk a közjegyzőben!

Testvérek

Mi jó testvérek voltunk mindig. Öcsém — ő volt az izmosabb — vágta a tűzifát, húgom elkísérte anyámat a piacra, és mentesítette a kosárcipeléstől. Én arra vigyáztam, hogy be ne törjenek a magára hagyott lakásba. (pa)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2464
szavazógép
2007-07-19: Faluvilág - Kisgyörgy Zoltán:

Keresik a bodoki építőanyagot

Ipartörténeti számvetéssel lehet körvonalazni, hol működtek jó tégla- és cserépgyárak a megyében — ahol kiváló minőségű, égethető agyagokat kínált az altalaj —, és mi marad ebből a vidéki építőanyag-iparból.
2007-07-19: Család - x:

Nagyszülőmegőrző

A Kanada nyugati partjain több óvodát üzemeltető Kids and Company nevű cég új kezdeményezést jelentett be: nagyszülőmegőrzőt nyit, ahová az óvodáiba beíratott gyerekek nagyvállalatoknál dolgozó szülei, illetve más alkalmazottaik saját idős felmenőiket is beadhatják azokra a napokra, amikor nem érnek rá, hogy gondoskodjanak róluk.