Megemlékezés a Katrosában

2022. január 14., péntek, Közélet

A Történelmi Vitézi Lovagrend kézdiszéki állománya 2014-ben döntött úgy, hogy csatlakozik a 2010-es évek elején Szima Csaba által kezdeményezett, a Székely Nemzeti Tanács és más nemzeti hagyományőrző szervezetek által a katrosai Bellőben a 24. Székely Határvadász zászlóalj hőseinek emlékkeresztjénél szervezett megemlékezéshez, ami során a második világháborúban a Don mentén elesett hősök előtt hajtanak fejet. 

  • A Kézdivásárhelyi Baráti Kör tavalyi megemlékezése az apostoli kettős keresztnél. Héjja Bécó felvétele
    A Kézdivásárhelyi Baráti Kör tavalyi megemlékezése az apostoli kettős keresztnél. Héjja Bécó felvétele

Az első években ott, majd 2018-tól kezdődően már a kézdiszéki állomány által a doni hősöknek emléket állító apostoli kettős keresztnél zajlik a megemlékezés. Az eseményre január 15-én, szombaton kerül sor, az érdeklődőket fél 11-kor a katrosai csárda előtt várják, a megemlékezés 11.30-kor kezdődik. (bartos)

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 588
szavazógép
2022-01-14: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Az idén befejezik a szacsvai munkálatokat

Tűrhetetlen állapotba jutott Szacsva: a vízvezetési munkálatok  illetve a közben adódott nehézségek miatt helyenként teljes szélességében több méter mély gödörré változott az utca, ahol pedig nem, ott a sárba ragadnak bele a járművek, többek között egy tűzoltókocsit is úgy kellett kivontatni – teszi szóvá egy, a szerkesztőségünkbe is eljuttatott olvasói levél. Réty község polgármestere, Dombora Lehel számított a panaszra, de a szacsvaiak elnézését, illetve türelmét kérve azt is elmondta: ekkora beruházás legalább száz éve nem történt a faluban, és az év végéig minden kellemetlenség a múlté lesz.
2022-01-14: Közélet - :

Erdész lopott fát

Lopott fenyőfaanyagot szállító furgont fogtak a Kovászna városi rendőrök a kommandói úton szerdán.