Gyümölcsnap Árkoson

2022. február 22., kedd, Gazdakör

Február 24-én, csütörtökön gyümölcstermesztőknek szóló egész napos előadás-sorozatot szervez Árkoson a Székely Gazdaszervezetek Egyesülete együttműködésben az AgroSIC Közösségek Közötti Társulással. Az eseményt kiállítás kíséri. Ugyanezen a helyszínen hasonló rendezvényre került sor 2019 februárjában is, ezt követően a világjárvány miatt állt be kétéves szünet. Regisztrálni 9 órától lehet, ugyanakkor nyílik a kiállítás is.

A nap folyamán neves szakemberek értekeznek általános érdekeltségű, a gyümölcságazat egészét érintő témákról. Szó lesz a ribizli és málna termesztéséről, talajok nitrogéntartalmának pótlásáról baktériumok segítségével, növényvédelmi eljárásokról, előrejelzési módszerekről a védekezés optimális időzítésére. Bemutatnak kisgazdaságokban használható gyümölcsfeldolgozó gépeket, kisfilmen adnak betekintést egy, a Vajdaságban működő csúcstechnológiás almafarmra. Ismerkedni lehet a gyümölcságazatra vonatkozó pályázatokkal, bemutatnak finanszírozási lehetőségeket is.

A kiállításon a gyümölcsösök karbantartásához használatos gépekkel, öntözőberendezésekkel, növényvédelmi szerekkel ismerkedhetnek a résztvevők, a precíziós növényvédelemben használható, új technológiát jelentő drónokat is bemutatnak a látogatóknak.

A helyek száma korlátozott, aki biztosan ott akar lenni, regisztráláshoz küldjön üzenetet az Agrár Háromszék Facebook-oldalra névvel és telefonszámmal. Ugyanott a Gyümölcsnap teljes programja is megtalálható.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2022-02-22: Magazin - :

Különleges tea különleges élménnyel

A teák már több ezer éve mindennapjaink részét képezik. Rengeteg elkészítési módja létezik egy jó teának, lehet hidegen vagy forrón, akadnak fajták, amelyek nagyon finomak tejjel keverve, de most a teakészítés egy különleges módjába nyerhettem betekintést a Szimpla kávézó melletti Bobabutikban.
2022-02-22: Gazdakör - :

Tejfeldolgozókkal ismerkedtek

Hargita megyei, szövetkezeti tulajdonban lévő tejfeldolgozókat látogatott meg erdővidéki gazdák egy csoportja. Csíkszépvízen a Csengő, Gyimesközéplokon a Tatros tejfeldolgozó tevékenységébe tekinthettek be. A látogatást a Székely Gazdaszervezetek Egyesülete (SZGE) szervezte, a gazdák szállítási költségeit Barót polgármesteri hivatala vállalta fel.