Hírsaláta

2007. június 1., péntek, Belföld

VISSZA A PADOKBA! Már-már elhagyták a termet az RMDSZ- és SZDP-képviselők, amikor közbelépett Markó Béla és Mircea Geonă, s kérésükre a honatyák a teremben maradtak, és végighallgatták az államfő beszédét. (Realitatea tévé)

PUCCS KÉSZÜL A CSÚCSVEZETÉS ELLEN

RMDSZ-es hírforrásaink megerősítették: ,,puccs készül a szervezeten belül", tizenkét év óta először talán szembefordul a szövetség Markó akaratával. Bizalmatlansági indítványt kezdeményeznek az elnök ellen, és megpróbálják megtorpedózni Kelemen Hunor ügyvezető elnöki kinevezését. E folyamatban különösen határozottan lépnek fel az erdélyi magyar liberálisok, élükön Eckstein-Kovács Péterrel, aki szerint itt az ideje, hogy átvegye a vezetést egy új, még nem kompromittálódott csapat. A váltást támogatja például a nagyon erős lobbival rendelkező bihari RMDSZ-csoportosulás is. Eckstein váratlanul határozott fellépésére az RMDSZ részéről meg is érkezett a válasz: a liberális szenátornak megvolt az esélye versenyre kelni a jelenlegi elnökkel az aradi kongresszuson, de nem vállalta a megmérettetést. Március óta azonban nagyon sok minden történt. Markó Béla politikai életútja során először hátralépni készül: kilátásba helyezte miniszterelnök-helyettesi lemondását, és láthatólag politikai örököst keres — írja azcíműinternetes lap.

ÁRAT CSÖKKENT A ROMTELECOM. Árpolitikájá­nak átgondolására készteti a Romtelecomot a konkurencia. Georgios Ioannidis vezérigazgató bejelentette, az alapdíjat 4,9 euróról 3,9-re csökkentik, és új szolgáltatást vezetnek be, melynek havi bérleti díja 37 lej lesz, s lehetőséget biztosít korlátlan beszélgetésre a Romtelecom-rendszerben. A széles sávú internetszolgáltatás bérleti díját is felére csökkentik júniustól. A Romtelecom nettó nyeresége az utóbbi két évben rohamosan csökkent, a tavalyelőtti 84,9 millió euróval szemben tavaly már csak 55,2 milliót könyvelhettek el. (Új Magyar Szó)

FORDULALTOT ÍGÉR HAJSZÁM.
Omar Hajszám levelet írt az ügyét tárgyaló bírónak, melyben arra kérte, hogy ne zárják le a román újságírók elrablásával foglalkozó pert, míg őt és több iraki tanút nem hallgatnak újra ki. Hajszám szerint meglepő igazságok birtokába juthatna így a bíróság, ugyanis az iraki tanúk annak idején kényszer hatása alatt vallottak. (Hotnew)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2039
szavazógép
2007-06-01: Közélet - Ferencz Csaba:

Beföldi hírek

Nem kell fejeknek hullaniuk
A referendum eredményei miatt nem kell feltétlenül fejeknek hullaniuk az RMDSZ-ben ― mondta Borbély László, a szövetség alelnöke.
2007-06-01: Közélet - Váry O. Péter:

Külföldi hírek

Slota szélsőségesnek nevezte Sólyom Lászlót
Szélsőségesnek nevezte Sólyom László magyar államfőt Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt elnöke tegnap tartott pozsonyi sajtóértekezletén.