A Ryanair-vezér elképesztő ötleteiFizessen a vécéért, utazzon állva a repülőn

2022. június 23., csütörtök, Magazin

Nem válogat a Ryanair ír fapados légitársaság vezérigazgatója, amikor sértegetni kell valakit: egy rövid telefonos interjú során néhány mondaton belül ötször nevezte idiótának Nagy Márton magyar gazdaságfejlesztési minisztert, az elmúlt években azonban nemcsak politikai tisztségviselőkre tett minősíthetetlen megjegyzéseket, hanem a saját utasaira is, őrült ötletei pedig rendre bejárták a világsajtót.

  • Michael O’Leary, a Ryanair ír diszkont-légitársaság vezérigazgatója. Fotó: europeanceo.com
    Michael O’Leary, a Ryanair ír diszkont-légitársaság vezérigazgatója. Fotó: europeanceo.com

Az elmúlt évtizedben Michael O’Leary számos minősíthetetlen megnyilvánulását rögzítette az internet. A Ryanair ír fapados légitársaság vezérigazgatója szinte az összes társadalmi réteget megsértette már, világnézete pedig vállalata üzleti modelljében is visszaköszön – írta a Magyar Nemzet.

2009-ben volt egy olyan ötlete a Ryanairnek, hogy megszünteti a check-in pultok használatát a repülőtereken, és csak online lehet becsekkolni a járatokra. Azt remélte ettől, hogy felgyorsítja az utasfelvételt. Ez végül nem valósult meg, de ma már csak az online check-in ingyenes, így ha valaki a repülőtéren szeretne becsekkolni, akkor fizetnie kell érte – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

„Fizessenek azért, amiért hülyék” – jelentette ki O’Leary, aki egy másik alkalommal a túlsúlyos utasokat sértegette. A légitársaságnál egy időben felmerült, hogy felárat számolnak fel a túlsúlyos utasokra. „Senki nem akar egy hájpacni mellett ülni a gépen” – fogalmazott a vezérigazgató, majd hozzátette, hogy ez még hasznára is válhat a túlsúlyos embereknek, mert így nagyobb motivációjuk lehet arra, hogy lefogyjanak.

Michael O’Leary a helyetteseit sem kímélte, amikor a cég eredményeit bemutató sajtótájékoztatón alázta meg őket: azt mondta, helyettesei azért nincsenek jelen a sajtóeseményen, mert annyira örülnek az eredményeknek, hogy éppen a mosdóban közösülnek.

O’Leary korábban a pilóták számát is csökkentette volna a gépeken. Meggyőződése volt ugyanis, hogy a mai modern repülőgépeken másodpilótára nincs semmi szükség. A Ryanair vezérének a légi szállítás biztonságát a költséghatékonyság jegyében aláaknázó ötlete végül az illetékes hatóságok ellenállásán bukott el.

A Magyar Nemzet cikkében azt is megjegyezték, hogy a vállalatvezető eddigi legmeghökkentőbb ötletei az állóhelyek bevezetése és a fizetős mosdóhasználat voltak. O’Leary állítólag egy időben komolyan elgondolkodott azon, hogy állójegyeket értékesít a járatokon, ezeket azonban már a tesztrepülések előtt megtiltották a hatóságok. Amikor arról kérdezték, hogy biztonsági övek nélkül hogyan tudnák biztosítani az utasok épségét, azt mondta, hogy úgy alakítanák át az utastereket, mint a londoni metrószerelvényekben, ahol korlátok és hevederek vannak.

A vezérigazgató egyszer azt is megfontolta, hogy fizetőssé tegye a repülőgépen a mosdó használatát. „Ha valaki fizetne 5 fontot a mosdó használatáért, én magam cipelném őt oda. Egy ötösért még a fenekét is kitörölném” – mondta akkor a vezérigazgató. A légitársaságot gyakran bírálják aránytalanul magas árai miatt, amiért cserébe rendkívül silány szolgáltatást kapnak az utasok.

Hozzászólások
Szavazás
Ön hol tervezi idei nyaralását?
eredmények
szavazatok száma 659
szavazógép
2022-06-23: Magazin - :

Ismét lesz Székely Fesztivál Budapesten

Két év kihagyás után ismét megrendezik a Székely Fesztivált Budapesten, a Millenáris parkban, ahol péntektől vasárnapig gasztronómiai különlegességek, kézművesek portékái, gyerekprogramok és koncertek is várják a látogatókat.
2022-06-23: Történelmünk - :

Czetz János emlékezete

Czetz János 1822. június 8-án született Gidófalván. A 200 éves évfordulóra kétnapos rendezvénysorozatot szervezett Kovászna Megye Tanácsa – több társult intézménnyel közösen. Az évforduló napján mellszobrot avattak Gidófalván a Czetz János Általános Iskola udvarán, ünnepi istentiszteletet tartottak a református templomban, bemutatták Kedves Gyula Czetz János 200 című életrajzi kötetét és a Székelyföld folyóirat tematikus számát, felavatták a Czetz-emlékszoba felújított kiállítását. Másnap Sepsiszentgyörgy főterén szabadtéri kiállítás nyílt a tábornok életútjáról, Tóth Lajos által faragott emlékkopját avattak a ’48-as kopjafaparkban, a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron Termében Háromszéktől Argentínáig címmel szerveztek emlékkonferenciát. Mai Történelmünk rovatunkban folytatjuk a Czetz Jánosra való emlékezést. A Magyarosi Sándor hadtörténész kurátorságával készült kiállításból átvesszük a Czetz halálának 30 éves évfordulója alkalmából szervezett argentínai megemlékezésekről szóló beszámolókat, melyek az ottani Délamerikai Magyarság című lapban jelentek meg, köztük az argentin katonai akadémia, a Colegio Militar akkori igazgatójának méltatását – a szerkesztőség által adott címmel. Fordításban közöljük továbbá a katonai akadémia jelenlegi igazgatójának alkalomra írt köszöntőjét.