Kerékpározás, Székelyföldi KörversenyOlasz siker a debreceni nyitószakaszon

2022. augusztus 10., szerda, Sport

A hétfői hivatalos csapatbemutató után tegnap elrajtolt a Székelyföldi Körverseny tizenhatodik kiírása. A 91,7 kilométeres debreceni nyitószakasz az olasz Nicolas Dalla Valle sikerét hozta. A folytatásban a viadal mindhárom székelyföldi megyét érinti, szombatig további négy szakaszt rendeznek. Ma Marosvásárhely és Csíkszereda között 161,6 kilométert teljesítenek a versenyzők, majd csütörtökön Sepsiszentgyörgyre érkeznek.

  • Fotó: Sportfoto Press / HalmáGyi Zsolt
    Fotó: Sportfoto Press / HalmáGyi Zsolt

Az ötszakaszos viadal először érintette Magyarországot, tegnap a kerékpárosok a debreceni Nagyerdő körül kialakított körpályán 91,7 kilométeres távot teljesítettek. Az első szakasz végén mezőnyhajrá döntött, ebben az idei Tour de Hongrie hegyi pontversenyében második Nicolas Dalla Valle győzött honfitársa, Daniel Skerl és a lengyel Filip Prokopyszyn előtt. Az előzetesen a győzelmet célként kitűző Karl Ádám a célegyenesre fordító kanyarban nem volt ideális helyzetben, így be kellett érnie a 11. pozícióval, míg a legjobb romániai versenyző a 8. helyen végző Adi-Narcis Marcu lett.

Ma 13 órakor Marosvásárhelyről indulnak, majd Szovátán, Szentegyházán, Lövétén és Kirulyfürdőn keresztül Csíkszeredába érkeznek. A harmadik szakasz csütörtökön Csíkszeredából rajtol, ezt követően Kézdivásárhely és Kovászna érintésével érkeznek Sepsiszentgyörgyre. Pénteken 144 kilométeres táv vár a versenyzőkre, akik Sepsiszentgyörgyről vágnak neki a szakasznak, majd Bölönön, Baróton, Székelyudvarhelyen áthaladva befutnak Hargitafürdőre. Az ötödik és egyben utolsó, szombati szakasz a kerékpárosokat Székelyudvarhelyről vezeti Gyergyószentmiklóson át Csíkszeredába.

Eredmény: * 1. szakasz (Debrecen, 91,7 km): 1. Nicolas Dalla Valle (olasz, Giotti Victoria-Savini Due) 1:57:22 óra, 2. Daniel Skerl (olasz, Friuli ASD) azonos idővel, 3. Filip Prokopyszyn (lengyel, Voster ATS) azonos idővel * az összetett élcsoportja: 1. Nicolas Dalla Valle 1:57:11 óra, 2. Daniel Skerl 4 mp hátrány, 3. Filip Prokopyszyn 6 mp h. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1717
szavazógép
2022-08-10: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

TIFF-karaván Háromszéken
Háromszékre érkezett a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál, a TIFF Karavánja: ma a zabolai Mikes-kastélyhoz várják a filmkedvelőket szabadtéri vetítésre: 21 órától a Patrice Leconte rendezte Maigret című filmet tűzik műsorra. Jegyek a helyszínen vásárolhatók, felnőtteknek 25, gyermekeknek 20 lej a belépő.
2022-08-10: Sport - :

Hét versenycsúcs is megdőlt Székesfehérváron (Atlétika, Gyulai Memorial)

Tizennyolcból hét számban dőlt meg a versenycsúcs hétfőn a XII. Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjon. Minden idők legjobb Európában futott idejével, 51.68 másodperccel nyerte a női 400 méter gátat a világcsúcstartó, olimpiai és világbajnok amerikai Sydney McLaughlin, Molnár Janka ötödik lett.