Egészséget, környezettudatosságot

2022. augusztus 31., szerda, Közélet

Több hónapos kampányba kezd a sepsiszentgyörgyi önkormányzat ifjúsági irodája, hogy egészségesebb és környezettudatosabb életmódra próbálja rábírni a helybelieket. E célból különféle rendezvényeket szerveznek majd, minden hónapban más témát és kihívást kínálva.

  • A kerékpározás az egyik leginkább környezetbarát közlekedési mód
    A kerékpározás az egyik leginkább környezetbarát közlekedési mód

Az első a közlekedés: mivel szeptemberben van az európai mobilitási hét, az ifjúsági iroda munkatársai arra ösztönzik a városlakókat, hogy ne személygépkocsival járjanak, hanem gyalog, biciklivel vagy busszal.  Így többet is mozognak, csökkentik az üzemanyag-fogyasztást és kibocsátást, azaz hozzájárulnak a levegő tisztaságához. Szeptember 17-én (szombaton) autómentes napot tartanak, ez alkalommal le is zárhatják azokat az utcarészeket, ahol a környékbeliek valamilyen programot akarnak szervezni a maguk számára. Ezekre tegnap éjfélig lehetett javaslatot tenni, a délelőttig befutott ötletek között gyermekeknek szóló bicikliverseny is van, az viszont később (a rendőrséggel való egyeztetés után) dől el, hogy mire adnak engedélyt.

Az effAct néven elindított önkormányzati program számára egy online platformot is létrehoznak, ahol az érdeklődők tapasztalatot cserélhetnek és értesülhetnek az újdonságokról. (demeter)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2022-08-31: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Erdei koncert és séták a természetben (Muzsikál az erdő Háromszéken is)

A Sepsibodok község területén található Sütei borvízforrásnál és annak környékén tartják szeptember 3-án, szombaton a Muzsikál az erdő összművészeti rendezvénysorozat első, háromszéki kiadását. A rendhagyó esemény célja, hogy a zene és a művészetek erejével népszerűsítse a környezettudatos, fenntartható életmódot.
2022-08-31: Kármentő - László Zsuzsa:

Hurrá, nyaralok!

Nem tudom, hogy más hogyan van ezzel, de én egész évben a nyarat várom. Idén mintha gyorsabban múlt volna el, mint máskor. Szinte észre sem vettem, és huss! De lehet, csak az az oka, hogy a félresikerült logisztikázás és a kiakadt derekam miatt csak most jutottam oda, hogy elutazzam végre egy kicsit hosszabb időre. Megtervezem az utat, egy hét Debrecen a barátaimnál, utána egy hét Pest a lányoméknál. Hú, de jó lesz! A benzin drága, fárasztó is odáig elvezetni, de hát mire való a vonat? Idejében megveszem a jegyet, szuper, majd olvasok, viszem a laptopot magammal, írok, szóval eltelik.