Továbbra is kevés a jelentkező

2022. szeptember 9., péntek, Közélet

Tizenháromból csak nyolcan érték el a hetest a tegnapi írásbeli vizsgán azok közül a háromszéki pedagógusok közül, akik iskolaigazgatói és aligazgatói állásra vizsgáztak.

  • Az őrkői Néri Szent Fülöp Általános Iskolában mindkét igazgatói állást meghirdették
    Az őrkői Néri Szent Fülöp Általános Iskolában mindkét igazgatói állást meghirdették

Az egy év leforgása alatt harmadik alkalommal kiírt versenyvizsgára harminchét iskolavezetői állást hirdettek meg harmincegy háromszéki tanintézményben, ezek közül öt iskolában – a sepsiszentgyörgyi Néri Szent Fülöp, a csernátoni Végh Antal, a zágoni Mikes Kelemen, a bardoci Benkő József és a kézdiszentléleki Apor István Általános Iskolában – az igazgatói és az aligazgatói állás is betöltetlen. A harmincegy pénzügyi központban jelenleg ideiglenesen megbízott tisztségviselők látják el az igazgatói, esetenként az aligazgatói feladatokat.

Mivel az eredmények rejtjelesek (nevek helyett számkódokkal tüntették fel a jegyeket), nem tudni, kik vizsgáztak sikeresen, illetve mely iskolákat vezetik a következő négy évben versenyvizsgán kiválasztott igazgatók és aligazgatók. Középiskolák, általános iskolák, két óvoda, a sepsiszentgyörgyi Tanulók Háza és a megyei tehetségközpont is érintett, húsz igazgatói és tizenhét aligazgatói állás szerepel a betöltetlenek névsorában.

Óvásokat még ma is lehet benyújtani, ezek elbírálása után szeptember 13-án hirdetik ki az írásbeli vizsga végleges eredményeit, ezt követően szeptember 18-ig nyújthatják be a vizsgázók igényüket, hogy melyik iskola vezetői állására pályáznak, majd szeptember 22–29. között tartják meg az állásinterjúkat, a kinevezéseket október 5-én kapják kézhez az új igazgatók, ezek a jövő évi húsvéti vakáció utántól, 2023. április 18-tól érvényesek.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2284
szavazógép
2022-09-09: Közélet - Nagy B. Sándor:

Távoli turnékra készül az M Studio

Örményországba, Marokkóba és Portugáliába utazik a sepsiszentgyörgyi M Studio Mozgásszínház októberben, az új évadban három új produkció színpadra állítását tervezik. A júniusban bemutatott, Fren_Ák koreográfiájában készült romeo@julia.com előadás nyitja az évadot, melyet vasárnap este hat órától játszanak a táncstúdióban.
2022-09-09: Közélet - Fekete Réka:

Bővül a bölcsődehálózat (Sepsiszentgyörgy)

Miután alig több mint egy hónappal a tanévkezdés előtt a meglévő három sepsiszentgyörgyi bölcsőde összevonásából létrejött egy önálló intézmény, felgyorsulni látszik a helyi bölcsődei hálózat bővítése. A tervekről és egy már megkezdett építkezésről tegnap sajtótájékoztatón számolt be Antal Árpád polgármester.