Fiatalok elhelyezkedését támogatják

2022. szeptember 22., csütörtök, Belföld

117 millió euróval támogatja az Európai Beruházások és Projektek Minisztériuma a fiatalok, munkanélküliek és aktív munkaszerződéssel nem rendelkezők integrálását a munkaerőpiacra – tájékoztatott közleményében az RMDSZ. A Humán Tőke Operatív Programon (POCU) belül három pályázati kiírás indult el, ami a munkaerőpiac megerősítését és a szakképesítések támogatását célozza meg.

Hegedüs Csilla államtitkár jelezte, segítenek azoknak a munkavállalóknak is belépni a munkaerőpiacra, akiknek eddig nem sikerült. „Sajnos nemcsak munkaerőhiánnyal, de a népesség elöregedésével is szembe kell néznünk, ezért igyekszünk minden követ megmozgatni, hogy a munkaképes embereket munkához juttassuk, és a fiataloknak olyan szakmát adjunk, amivel el tudnak helyezkedni” – mondta. A 117 millió euró a következő három pályázati lehetőségre oszlik: 60 millió euró támogatás szakképzésekre, 7 millió euró támogatás fiatalok bevonására a munkaerőpiacra, illetve 50 millió euró támogatás a munkanélküliek és a munkaképes, de aktív munkaszerződéssel nem rendelkező állampolgárok bevonására a munkaerőpiacra.

A tájékoztatóban rámutatnak, ezekkel a támogatásokkal nemcsak a munkavállalókat ösztönzik arra, hogy aktívan dolgozzanak, hanem a munkáltatókat is, hogy olyan hátrányos helyzetű személyeket alkalmazzanak, akiknek kevesebb lehetőségük van az elhelyezkedésre. Ennek értelmében azok a munkáltatók, akik ilyen személyeket alkalmaznak, és minimum 18 hónapig fenntartják a munkaviszonyt, havi 2250 lejes támogatást kapnak.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2286
szavazógép
2022-09-22: Belföld - :

Nem korlátozzák az áram- és gázfogyasztást

A bukaresti vezetők szerint természetes, hogy energiaválság idején mindenkinek takarékoskodnia kell, de azt ígérik, nem fogják korlátozni a lakosság villanyáram- és gázfogyasztását.
2022-09-22: Belföld - :

Közméltóságok, helyi választottak béreit emelnék

A közjogi méltóságok és a helyi választott tisztségviselők fizetésének emeléséről szóló tervezetet fogadott el a szenátus első házként tegnap 92 támogató és 22 ellenszavazattal, négy tartózkodás mellett. A módosító indítvány kezdeményezői, Turos Lóránd és Fejér László Ödön RMDSZ-es szenátorok szerint az intézkedés a „jelenlegi méltánytalanságokat” hivatott felszámolni. A végső döntés a képviselőházé.