Az unió megengedi a pályázatok értékének növelését

2022. szeptember 27., kedd, Gazdakör

A múlt heti Gazdakörben említettük, hogy a mezőgazdasági minisztérium és a vidéki beruházásokat kifizető ügynökség törvénytervezetet dolgozott ki, amellyel lehetőséget szeretnének biztosítani a pályázó polgármesteri hivataloknak és az öntözőrendszereket használó egyesületeknek megkezdett beruházásaik befejezéséhez azzal, hogy megoldást kínálnak a szolgáltatások és építőanyagok drágulása jelentette problémára.

A kormány jóváhagyta a kidolgozott tervezetet, amely a 2022/64-es sürgősségi kormányrendeletként meg is jelent. A jogszabály lehetőséget biztosít azoknak a polgármesteri hivataloknak, melyek a vidéki infrastruktúra fejlesztését célzó építkezéses pályázatokat nyertek, de az öntözőrendszereket használó egyesületeknek is, hogy sikeres pályázatuk értékét legtöbb 25 százalékkal megemeljék. A jogszabályhoz a múlt hét közepén megérkezett az unió jóváhagyása is, amire feltétlenül szükség volt a rendelkezés életbe léptetéséhez.

Ezzel a lehetőséggel azok a polgármesteri hivatalok élhetnek, amelyeknek megvalósítás alatt álló pályázataik vannak a 4.3-as (vidéki utak korszerűsítésének támogatása), a 7.2-es (a vidéki infrastruktúra fejlesztésének támogatása), a 7.6-os (a vidéki örökség megőrzése) intézkedésnél, valamint azok a vízhasználó egyesületek, amelyek a 4.3-as intézkedés keretében öntözőberendezések korszerűsítésére pályáztak. A pályázatok értékének 25 százalékos megemelését a helyi Leader-programban pályázók is igényelhetik (19.2-es intézkedés). Természetesen a kifizetési szerződés mellé egy kiegészítő szerződés megkötése is szükséges a Vidéki Beruházásokat Kifizető Ügynökséggel (AFIR).

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2022-09-27: Gazdakör - Incze Péter:

Jóváhagyták az állattenyésztési támogatások összegét

Szeptember 21-én, szerdán a kormány jóváhagyta a termeléshez kötött támogatások kifizethető összegét az állattenyésztésben. Így az érintettek hamarosan megtudják, hogy mekkora támogatást kapnak a gazdaságban tartott állataik után.
2022-09-27: Gazdakör - Incze Péter:

Jelenleg pályázható intézkedések (Vidékfejlesztés)

A múlt hét végén a megyei vidékfejlesztési hivatalnál érdeklődtünk a pályázható intézkedésekről, illetve a letett pályázatok helyzetéről. Megtudtuk, hogy jelenleg három intézkedésre lehet letenni pályázatokat.