Aszfaltoztak Lemhényben

2022. október 25., kedd, Közélet

2012-ben egy sikeres európai uniós pályázatnak köszönhetően – kizárólag erdei utak korszerűsítésére lehetet pályázni – a Farkas patakától a Veresvíz patakáig aszfaltszőnyeg került az almásréti út tíz kilométeres szakaszára.

  • Fotó: Facebook / Jénáky Csongor
    Fotó: Facebook / Jénáky Csongor

Egy hétszáz méteres szakaszra – a senki útjaként emlegetett részre – azonban akkor nem került aszfaltburkolat. Annak idején azért nem korszerűsítették az említett útszakaszt, mert nem Kézdialmáshoz, hanem Lemhényhez tartozik. A közelmúltban a megyei tanács támogatásával és némi önrészből sikerült leaszfaltozni a vadászpark bejáratáig húzodó útszakaszt. Jénáky Csongor, Lemhény község polgármestere arról tájékoztatott, hogy a kivitelező cég tartotta a szavát, már csak az utolsó simítások vannak hátra. Azt is megtudtuk, hogy a korszerűsítésre kerülő lemhényi utak közül idén az árverést megnyerő sepsiszentgyörgyi cég a templom melletti hídig önti le az első aszfaltréteget, a felsőlemhényi útszakaszra jövő év tavaszán kerül sor, idén csak az út alapozását végzik el.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 546
szavazógép
2022-10-25: Közélet - Bodor János:

Török főhajtás Péter János sírjánál (Kovászna)

Ahmet Açikgöz tiszteletbeli székely, a törökországi Türk Világ Kutatásának Alapítvány vezetőségi tagja, a Magyar Turán Alapítvány törökországi képviselője tegnap felkereste Péter János, a Kézdiszéki Székely Tanács néhai elnökének sírját a kovásznai temetőben.
2022-10-25: Közélet - Hecser László:

Leváltanák Bölön megbízott polgármesterét (Hivatali visszaéléssel, diktatórikus viselkedéssel vádolják)

Tanácstagok egy csoportja megpróbálta leváltani Bölön megbízott polgármesterét, Ferencz Zoltánt, de hiába voltak többségben – a tizenhárom tanácstag közül heten a menesztés mellett tették le voksukat, hatan megtartották volna tisztségében –, az nem volt elég, hogy célt érjenek. A tanácskozás azonban arra fényt derített, hogy rengeteg személyes ellentét van a polgármesteri hivatal falain belül, sötét, átláthatatlan ügyből is akad bőven. Az ülésen sűrűn visszaköszönt a volt polgármester, Sikó Imre szelleme: gyakran elhangzott a neve, vagy névtelenül, de könnyen beazonosíthatóan utaltak rá. Kijutott Fekete Mónika jegyzőnek is, aki udvariasan, de láthatóan feldúltan számolt be a hivatali légkörről, egészített ki vagy válaszolt meg felvetéseket, továbbá többször kénytelen volt férje, Fekete Zsolt „ügyvédjének” szerepét is ellátni.