Civilek a Háromszékért

2008. december 20., szombat, Közélet

A Civilek Háromszékért Szövetség szót emel a szólásszabadság korlátozása ellen, és csatlakozik a Kovászna Megyei Tanügyi Szabad Szakszervezet felhívásához. Valahányszor civil jog sérül, ez ellen tiltakoznunk kell.

Határozottan elutasítjuk a szólásszabadság korlátozásának minden formáját, a más vélemény és a másság megnyilvánulásának akadályozását. Ezt nekünk, magyaroknak, akiknek sajátos helyzetünkben a különbözőség elfogadása és elfogadtatása létfontosságú, sokszorosan tisztelnünk kell.

Elítéljük a Háromszék napilap ellehetetlenítésére irányuló törekvéseket, és felhívjuk a figyelmet, hogy ez az a lap, amely a háromszéki polgárok számára az olvasói leveleken, álláspontokon keresztül a lakosság igényeit, sérelmeit is nyilvánosságra bocsátja, ezáltal válik a háromszéki polgárok lapjává.

Határozottan kérjük a felelős intézményt és személyeket, ne hozzanak a háromszéki polgárok akaratával ellentétes döntéseket.

BERECZKI KINGA elnök, Civilek Háromszékért Szövetség — CIVEK

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 781
szavazógép
2008-12-20: Kovakő - diákmelléklet - x:

Részletek a bolyongás meséiből (A sepsiszentgyörgyi Osonó színházműhely Magyarkanizsán járt)

Görbe sorokkal ír egyenest a Jóisten — tartja egy ír közmondás, amit igazol az élet és az a számos szerencsésen összecsengő körülmény, amelynek jóvoltából a Szé­kelyföld túlsó szögletéből származó társulat Magyarkanizsán vendégszerepelhetett.
2008-12-20: Belföld - x:

Hírsaláta

GAZDÁT KERES ERDÉLY MAGYAR NAPILAPJA. A Krónikához közel álló források szerint a magyarországi tulajdonosi kör azt közölte az utóbbi napokban a kolozsvári kiadóvezetőséggel, hogy nem tudják tovább finanszírozni az országos magyar napilap működését. Ezért új befektetőket keresnek január közepéig, s amennyiben nem találnak, a lap hosszú távú megjelenése ellehetetlenül, sőt, meg is szűnhet. Értesüléseink szerint Széles Gábor magyarországi üzletember (a Magyar Hírlap és az Echo TV tulajdonosa) már több hónapja érdeklődik a lap iránt, így ő tekinthető az egyik lehetséges új befektetőnek. Fall Sándor megbízott felelős szerkesztő lemondása után jelenleg a szerkesztőség munkáját Rostás Szabolcs vezető szerkesztő koordinálja. (Transindex)