Hírsaláta

2008. december 20., szombat, Belföld

GAZDÁT KERES ERDÉLY MAGYAR NAPILAPJA. A Krónikához közel álló források szerint a magyarországi tulajdonosi kör azt közölte az utóbbi napokban a kolozsvári kiadóvezetőséggel, hogy nem tudják tovább finanszírozni az országos magyar napilap működését. Ezért új befektetőket keresnek január közepéig, s amennyiben nem találnak, a lap hosszú távú megjelenése ellehetetlenül, sőt, meg is szűnhet. Értesüléseink szerint Széles Gábor magyarországi üzletember (a Magyar Hírlap és az Echo TV tulajdonosa) már több hónapja érdeklődik a lap iránt, így ő tekinthető az egyik lehetséges új befektetőnek. Fall Sándor megbízott felelős szerkesztő lemondása után jelenleg a szerkesztőség munkáját Rostás Szabolcs vezető szerkesztő koordinálja. (Transindex)

VÁD ALATT. Vád alá helyezte az Országos Korrupcióellenes Igazgatóság Gigi Becalit. A Steaua futballklub tulajdonosát okirat-hamisítás mellett azzal vádolják, hogy 1,7 millió euró csúszópénzt ajánlott fel a kolozsvári Universitatea együttesének azért, hogy győzze le a városi rivális CFR-t. Ezzel az eredménnyel ugyanis Becali csapata lett volna a román bajnok. A futballmágnás mellett öt másik személyt, többek között Victor Piţurcă szövetségi kapitányt is vád alá helyezték. Az ügyészek szerint Piţurcă tanúként aláírta azt a hamis szerződést, mellyel Becali azt próbálta bizonyítani, hogy az ügyészek által lefoglalt pénzt ingatlanvásárlás céljával küldte Kolozsvárra. (Erdély Ma)

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 46
szavazógép
2008-12-20: Közélet - x:

Civilek a Háromszékért

A Civilek Háromszékért Szövetség szót emel a szólásszabadság korlátozása ellen, és csatlakozik a Kovászna Megyei Tanügyi Szabad Szakszervezet felhívásához. Valahányszor civil jog sérül, ez ellen tiltakoznunk kell.
2008-12-20: Kovakő - diákmelléklet - x:

Suliklíma a kolozsvári Brassai Sámuel Elméleti Líceumban

A diákélet Kolozsváron is olyan, mint az időjárás. A napokban viharos volt a félévik meg a kisebb gabalyodások miatt, de sokszor napsütéses, kék az ég, mégedig legtöbbször a vakáció közeledtével.