Gyergyói lány nyerte az X-Faktort

2022. november 21., hétfő, Magazin

A gyergyószentmiklósi Solyom Berni nyerte meg az RTL tehetségkutató műsora, az X-Faktor idei, 11. kiadását. Nyereménye 12 millió forint.

Hatalmas várakozásokkal vágott bele mindhárom döntős az évadának utolsó fordulójába. A versenyzők több dallal is készültek, az első kört pedig Solyom Berni kezdte Nelly – Hot In Herre című dalával. A mentorok szerint Berni mostanra ért be csak igazán és a Finálén nyújtott első produkciójával bebizonyította, hogy tényleg ott a helye a legjobb háromban.

A sort Kiss Kevin folytatta, a kört Mihályfi Luca zárta. A nézők szavazatai alapján Luca búcsúzott a mezőnytől. A második körben már csak Kevin és Berni maradt versenyben. Mindketten felszántották a színpadot. Kevin Zámbó Jimmy Még nem veszíthetek, Berni pedig a Fekete Vonat A város másik oldalán című dalát adta elő. Egy különleges nyeremény is gazdára talált a Finálé adásában: Solyom Berni kapta meg a lehetőséget, hogy felléphessen a jövő évi Sziget Fesztiválon. Nyereményét a színpadon, az egyik próba közben adták át neki a Sziget munkatársai.

Utoljára a versenyzők egy, már korábban színpadra vitt dalt énekeltek el. Kiss Kevin a saját, Csinibaba című, mára már slágerré vált szerzeményét hozta el, Solyom Berni pedig a Tábor adása alatt előadott Travie McCoy ft. Bruno Mars – Billionaire című dalát adta elő. A mentorok gyors évadértékelője után Miller Dávid elárulta, hogy Solyom Berni nyerte meg az X-Faktor 2022-es évadát. Az eredményhirdetés után elő is adta a győztes dalát.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1739
szavazógép
2022-11-21: Magazin - :

Azonosították a Hunyadiak genetikai örökségét

Archeogenomikai vizsgálatokkal meghatározták a Hunyadi-leszármazottak genetikai származását – számolt be pénteken a magyar–horvát nemzetközi kutatást vezető Magyarságkutató Intézet.
2022-11-21: Közélet - Demeter J. Ildikó:

A Sapientia megépítésére összpontosítanak

A jövő évben a Sapientia-egyetem működéséhez szükséges épületek – az oktatási tömb és a bentlakások – felhúzására összpontosítanak, oda irányítják azt a pénzt is, amit eredetileg a Bodok Szálló helyére megálmodott kulturális és ifjúsági központ elindítására szántak – jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Antal Árpád.