Suliklíma a kolozsvári Brassai Sámuel Elméleti Líceumban

2008. december 20., szombat, Kovakő - diákmelléklet

A diákélet Kolozsváron is olyan, mint az időjárás. A napokban viharos volt a félévik meg a kisebb gabalyodások miatt, de sokszor napsütéses, kék az ég, mégedig legtöbbször a vakáció közeledtével.

Ne felejtsük el azt se, hogy az idő járása során is beugrik néhány dörgés meg villámlás. Hát a mi naplóinkba is így ugorhat be egy 4-es. Mint a villám. A dörgés viszont a szülő, aki természetesen nincs megelégedve a diák bizonyítványával, ezért hát kipüfögi magát.

Ha iskolánk valamelyik jellegzetességét akarom megemlíteni, talán az egyik legjelentősebb az iskolakapu. Itt többnyire szeles a légkör, mivel mindenki próbál kitolakodni az épületből, ami nem olyan könnyű ám, hiszen egy erős kapus néni birkózik több száz diákkal, és csodák csodájára mégis ő győz, mivel neki csak egy kulcsforgatáson múlik a győzelme. Emiatt vihar keletkezik. A diákok visítoznak, a helyzet pedig nem változik.

Egyébként sokszor az az érzésünk, hogy meteorológusaink ellenünk vannak. Elsőként a szülőket említeném, akik soha nem értenek egyet azzal, hogy mi iskolán kívüli tevékenységekben is részt veszünk, ugyanis állításuk szerint emiatt túlságosan fáradtak vagyunk. Természetesen, attól is függ, mi hogyan állunk hozzá az ilyenfajta tevékenységekhez, de sajnos, tanáraink sem érzékelik ezek fontosságát. A tanárok, akik napról napra szemmel követhetik fejlődésünket, munkánkat, tevékenységeinket, akkor orvosolnák ezt a problémát, ha mi nem foglalkoznánk vele. Nem érdekli őket, legfeljebb kritizálják.

Úgy gondolom, hogy ez a cikk inkább tapasztalatbeszámoló, mint a probléma megoldása, de érdemes lenne elgondolkozni azon, hogyan lehetne jobbra fordítani a dolgokat. Most már szinte bizonyos, hogy ez minden iskolában így működik. Addig is jó klimatizálást kívánok Nektek!

Bagaméri Noémi, Kolozsvár

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2288
szavazógép
2008-12-20: Belföld - x:

Hírsaláta

GAZDÁT KERES ERDÉLY MAGYAR NAPILAPJA. A Krónikához közel álló források szerint a magyarországi tulajdonosi kör azt közölte az utóbbi napokban a kolozsvári kiadóvezetőséggel, hogy nem tudják tovább finanszírozni az országos magyar napilap működését. Ezért új befektetőket keresnek január közepéig, s amennyiben nem találnak, a lap hosszú távú megjelenése ellehetetlenül, sőt, meg is szűnhet. Értesüléseink szerint Széles Gábor magyarországi üzletember (a Magyar Hírlap és az Echo TV tulajdonosa) már több hónapja érdeklődik a lap iránt, így ő tekinthető az egyik lehetséges új befektetőnek. Fall Sándor megbízott felelős szerkesztő lemondása után jelenleg a szerkesztőség munkáját Rostás Szabolcs vezető szerkesztő koordinálja. (Transindex)
2008-12-20: Belföld - x:

Belföldi hírek — Farkas Réka

Marad az igazságügyi miniszter
Cristian Predoiu, a jelenlegi igazságügyi miniszter marad a tárca vezetője a közvetkező kormányban is. Tegnap késő estig zajlottak a tárgyalások a két kormánypárt között, Mircea Geoană tíz órakor jelentette be a döntést.