Megmozdult a diákság Kovásznán

2008. december 20., szombat, Kovakő - diákmelléklet

November 27-én alakult meg Kovásznán az első ifjúsági szervezet, a Fikosz (Fiatalok Kovásznáért Szervezet).

Az alakuló ülésen huszonnégyen vettek részt, jelen volt Thiesz János, a város alpolgármestere,Simon István, a Kőrösi Csoma Sándor Iskolaközpont igazgatója, a diáktanács négy képviselője, Molnár Gábor orbaiszéki RMDSZ-es képviselőjelölt, Grüman Róbert, a Há­romszéki Ifjúsági Tanács (Hárit) elnöke, Kelemen Éva Orsolya a megyei ifjúsági igazgatóság részéről és még sokan mások.

Az est folyamánIfjúsági szervezetek Háromszéken címmel előadást tartott Grüman Róbert , amelynek során meggyőzte a társaságot az ifjúsági szervezetek fontosságáról, hasznosságáról, pénzszerzési lehetőségeiről. Továbbá tudatta, hogy a Hárit is segítséget nyújt az ifjúsági szervezetek megalakulásában és működésében. Az est folyamán megválasztottuk a Fikosz elnökségét: elnök a szervezet ötletgazdája, Kopacz Levente lett. Az alelnöki tisztséget Nagy István tölti be, a titkári teendőket Debreczi Beáta látja el.

A Fikosz néhány képviselője a december 6-án Sepsiszentgyörgyön megrendezett ifjúsági gálaesten is részt vett, amelyet a Kovászna Megyei Ifjúsági Igazgatóság szervezett az önkéntesek világnapja tiszteletére. A Fikosz első gyűlésére már konkrét eseményekkel készültünk, például egy hivatalos embléma kiválasztása, karácsonyi előbuli, de sikerült az árvaház számára segélycsomagokat is beszerezni, amelyeket reményeink szerint a közeljövőben vagy akár karácsonyra sikerül szétosztanunk.

Az indulás lendületes, reméljük, nem lankad, új tagok is jelezték csatlakozási szándékukat, ami különösen jó hír, hiszen azt jelzi, hogy a városban a fiatalság aktívabb szeretne lenni.

Ambarus Andor, Kovászna

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1551
szavazógép
2008-12-20: Belföld - x:

Belföldi hírek — Farkas Réka

Marad az igazságügyi miniszter
Cristian Predoiu, a jelenlegi igazságügyi miniszter marad a tárca vezetője a közvetkező kormányban is. Tegnap késő estig zajlottak a tárgyalások a két kormánypárt között, Mircea Geoană tíz órakor jelentette be a döntést.
2008-12-20: Közélet - x:

Könyvritkaságok a plébánián (Biblia-kiállítás) — Józsa Zsuzsanna

Ötvenötféle, különböző nyelven kiadott Bibliát tekinthetünk meg a sepsiszentgyörgyi Szent József-plébánia könyvtárában év végéig hétfőtől péntekig naponta 10—15 óráig. A könyvritkaságok egy része a makfalvi Kiss Károly református tiszteletes gyűjteményéből került a kiállításra (gyűjteményéből Brüsszelben is bemutattak), a másik része pedig Szabó Lajos c. kanonok gyűjteményéből való.