FallabdaHelytálltak a felnőttek között Kolozsváron

2022. november 23., szerda, Sport

Az elmúlt hétvégén Kolozsváron szervezték a Romanian Open Squash idei kiírását, amely az országos körverseny legszínvonalasabb viadala. Összesen 63 játékos nevezett a megmérettetésre, harmincketten a férfi Pro, huszonegyen a férfi A-divízióban és tízen a női Pro kategóriában. A sepsiszentgyörgyi Huni Squash SKE tíz fallabdázóval vett részt a versenyen, közülük ketten ifjúságiként álltak helyt a felnőttek között.

Az országos tornával párhuzamosan zajlott egy 6000 dollár összdíjazású nemzetközi PSA-verseny is, amelynek egy üvegpálya volt a helyszíne a kincses városi VIVO! bevásárlóközpontban. A Huni Squash SKE nyolc felnőtt és két ifjúsági játékossal vett részt az országos körverseny legrangosabb megmérettetésén, a legjobb eredmények Madaras Simona és Dávid Márk nevéhez fűződnek, mindketten a kilencedik helyen végeztek, előbbi a női Pro kategóriában, utóbbi remek teljesítménnyel ifjúságiként a férfi A-divízióban.

A szintén utánpótláskorú Szén László a tizedik, Dan Albuțiu a tizenhatodik, Mădălin Șuraru a tizenhetedik, Liviu Gliță a tizennyolcadik, Cristian Paliștan a tizenkilencedik, Szilágyi-Nagy Sándor a huszonegyedik lett a férfi A-divízióban. Ovidiu Hărșan a tizennegyedik, Nicolae Hărșan a tizenhetedik és Florin Negruțiu a huszonkettedik pozícióban zárt a férfi Pro kategóriában. A PSA-versenyt a 20 éves Ben Smith nyerte meg, a világranglista 91. helyét elfoglaló angol mögött a szintén 20 éves cseh Marek Panáček végzett a második helyen.

„Úgy értékelem, hogy mindkét tanítványom nagyon jól szerepelt ezen a versenyen, ugyanis Dávid Márk öt mérkőzésből négyet megnyert, valamint Szén László is kétszer maradt alul az öt találkozón, ebből egyszer épp a csapattársa ellen. Büszke vagyok rájuk, jó úton haladnak” – fogalmazott Bara Hunor edző, aki hozzátette, december 2. és 4. között a Huni Squash SKE szervezi Brassóban az ifjúsági és veterán Román Kupa-viadalt. A háromszéki játékosok országos versenyen való részvételét Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala támogatta. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Mitől tart leginkább az elhúzódó háború kontextusában?


eredmények
szavazatok száma 2322
szavazógép
2022-11-23: Faluvilág - :

Lemhény a Sósok ösvényén

Manapság ritkábban hallhatunk olyan történteket, melyek a szigorúan tiltott, de a Kárpátokon húzódó határokon át mégis örökké zajló, Háromszéket is érintő sócsempészethez kapcsolódnak. Irodalma van pedig ennek, balladák szólnak róla, hiszen a csempészet olykor emberéletekbe is került. A Sósok ösvényéről kortársam, a Bereckben lakó Rózsa Jóska mondta tollba, amit gyerekkorában édesapjától hallott.
2022-11-23: Sport - :

Óriási meglepetésre kikapott Argentína (Katar, 2022)

Óriási meglepetéssel indult a katari labdarágó-világbajnokság keddi játéknapja, hiszen a végső győzelemre esélyesek között számontartott argentin válogatott 2–1-re kikapott Szaúd-Arábia csapatától a C-csoport első mérkőzésén. A D jelzésű négyes nyitómeccsén Dánia döntetlent játszott Tunéziával, hétfőn pedig az Egyesült Államok válogatottja leikszelt a 64 év után vb-gólt szerző Wales legjobbjaival.