Katar, 2022Óriási meglepetésre kikapott Argentína

2022. november 23., szerda, Sport

Óriási meglepetéssel indult a katari labdarágó-világbajnokság keddi játéknapja, hiszen a végső győzelemre esélyesek között számontartott argentin válogatott 2–1-re kikapott Szaúd-Arábia csapatától a C-csoport első mérkőzésén. A D jelzésű négyes nyitómeccsén Dánia döntetlent játszott Tunéziával, hétfőn pedig az Egyesült Államok válogatottja leikszelt a 64 év után vb-gólt szerző Wales legjobbjaival.

  • Fotó: Twitter / FIFA World Cup
    Fotó: Twitter / FIFA World Cup

Az Egyesült Államok–Wales találkozó elején a tengerentúliak birtokolták többet a labdát, és folyamatosan rohamozták az európaiak kapuját. Az amerikaiak mezőnyfölénye a 36. percben érett góllá, amikor Pulisic passzolt Weah elé, aki higgadtan gurított a bal alsó sarokba. A térfélcsere után megváltozott a játék képe, a walesiek játszottak jobban, és a 64. percben Davies fejesénél kellett nagy bravúrt bemutatnia az amerikaiak hálóőrének. A 82. percben Bale harcolt ki egy büntetőt, amelyet ő maga értékesített. Az utolsó percekben nagy volt az iram, de egyik csapat sem tudta megszerezni a győztes gólt.

Az első keddi mérkőzés szállította a katari vébé első nagy meglepetését, hiszen a hátrányból felálló Szaúd-Arábia egygólos különbséggel nyert a végső győzelemre is esélyesnek tartott argentin válogatott ellen. A találkozó első félidejét a dél-amerikaiak irányították, akik a tizenegyesből szerzett gól mellett további három, les miatt meg nem adott találatot is jegyeztek. A fordulás után következett a hideg zuhany az argentinok számára, hiszen a szaúdiak öt perc alatt két gólt is lőttek, a hajrában pedig riválisuk nem tudott egyenlíteni.

A Dánia–Tunézia párharc első félideje jó iramú volt, az afrikaiak lesgólig jutottak, az európaiak viszont nem tudták megbontani ellenfelük jól záró védelmét. A fordulás után a dánok is szereztek egy lesgólt, majd szintén hozzájuk fűződik a meccs legnagyobb ziccere: egy szögletet követően a skandináv csapatból, a csereként beállt Cornelius centikről fejelt a kapufára. A hajrában Tunézia hősiesen harcolt a döntetlenért, és végül igazságosnak tűnt a pont­osztozkodás.

Eredmények: * B-csoport: Egyesült Államok–Wales 1–1 (gólszerzők: Weah 36., illetve Bale 82. – tizenegyesből) * C-csoport: Argentína–Szaúd-Arábia 1–2 (gsz.: Messi 10. – tizenegyesből, illetve al-Sehri 48., al-Davszari Sz. 53.) • D-csoport: Dánia–Tunézia 0–0.

A mai program: * E-csoport: Németország–Japán (15 óra), Spanyolország–Costa Rica (18 óra) * F-csoport: Marokkó–Horvátország (12 óra), Belgium–Kanada (21 óra). (tibodi)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Mitől tart leginkább az elhúzódó háború kontextusában?


eredmények
szavazatok száma 2322
szavazógép
2022-11-23: Sport - :

Helytálltak a felnőttek között Kolozsváron (Fallabda)

Az elmúlt hétvégén Kolozsváron szervezték a Romanian Open Squash idei kiírását, amely az országos körverseny legszínvonalasabb viadala. Összesen 63 játékos nevezett a megmérettetésre, harmincketten a férfi Pro, huszonegyen a férfi A-divízióban és tízen a női Pro kategóriában. A sepsiszentgyörgyi Huni Squash SKE tíz fallabdázóval vett részt a versenyen, közülük ketten ifjúságiként álltak helyt a felnőttek között.
2022-11-23: Sport - :

Otthon játszanak a címvédővel (Jégkorong)

A legutóbbi három mérkőzésüket elvesztő Háromszéki Ágyúsok ma 18.30-tól a címvédő Csíkszeredai Sportklub ellen játszik a Deme László Műjégpályán. Pelle Torstensson csapatára a héten még két mérkőzés vár, a narancs-kék mezeseknek szombaton 18.30-tól és vasárnap 11 órától a nyeretlenül sereghajtó Sportul Studențesc lesz az ellenfelük. A klub vezetősége közölte, még mindig lehet bérletet váltani a 2022–2023. évi idényre.