LabdarúgásDöntetlen a Petrolul ellen

2022. november 24., csütörtök, Sport

A Sepsi OSK tegnap hazai környezetben az FC Petrolul Ploiești ellen játszott felkészülési mérkőzést. A sepsiszentgyörgyi csapat kétszer is vezetett, azonban a vendégek mindkétszer egyenlítettek, így a találkozó döntetlennel zárult. A bajnoki szünet után Cristiano Bergodi együttese december 2-án 15.30-tól az Aradi UTA vendégeként játszik a SuperLigában.

  • Fotó: Facebook / FC Petrolul Ploiești
    Fotó: Facebook / FC Petrolul Ploiești

Az első negyedórában aktívabb volt a Prahova megyei gárda, mezőnyfölénye helyzetekkel is társult. Előbb Răzvan Began hárította Marius Cioiu közeli lehetőségét, majd Constantin Budescu emelése kerülte el a kaput. A Sepsi OSK a 20. percben váratlanul vezetést szerzett, Nicolae Păun labdaszerzése után Varga Roland 16 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (1–0). A kapott gólra hamar válaszolt a Petrolul, a 22. percben Eugeniu Cebotaru távolról a hálóba továbbított (1–1). A szünetig a házigazdák magukhoz ragadták a kezdeményezést, a 37. percben ismét előnybe kerültek, Varga beadásából a középen érkező Anass Achahbar a jobb alsóba gurított (2–1). Ezt követően még betalálhatott volna Cristiano Bergodi csapata, de Rareș Ispas szöglet utáni fejesét Andreas Leitner bravúrral védte. A második fél­időben a csereként pályára lépő Niczuly Roland hárította Grozav és Félix Mathaus lövését, míg a túloldalon Marius Ștefănescu lehetőségét a védők szögletre mentették. A vendégek aztán a 88. percben ismét egyenlítettek, George Dragomir labdavesztése után Lucian Dumitriu megpattanó lövése a kapuba vágódott (2–2).

 

Megbüntették a fővárosi csapatot

A Román Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottságának hétfői döntése értelmében pénzbüntetést kapott az FC Dinamo, miután november 8-án a bukaresti szurkolók a Sepsi OSK elleni Román Kupa-mérkőzésen xenofób rigmusokat skandáltak, amikor a háromszéki együttes 3–2-re győzött az Arcul de Triumf Stadionban. Dragoș Ionescu megfigyelő a jelentésében említést tett a fővárosi ultrák magyarellenes megnyilvánulásáról, ráadásul a lelátón különböző pirotechnikai eszközöket is használtak. A szakszövetség egy 15 000 lejes és egy 11 750 lejes büntetéssel sújtotta a másodosztályban szereplő klubot, amelynek azonban csak a nagyobb összeget kell kifizetnie. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Mitől tart leginkább az elhúzódó háború kontextusában?


eredmények
szavazatok száma 2322
szavazógép
2022-11-24: Sport - :

Ezúttal elmaradt a bravúr (Jégkorong)

A Háromszéki Ágyúsok hazai közönség előtt sem tudtak újabb meglepetést okozni, mivel tegnap 6–3-ra kikaptak a címvédő Csíkszeredai Sportklub csapatától. Az Erste Ligában szereplő Hargita megyei együttes a mérkőzés előtt bejelentette, hogy a tapasztalt kanadai Thomas Coolen az új vezetőedző, aki ezúttal még nem irányított a kispadról.
2022-11-24: Sport - :

Sima francia siker, német blama (Katar, 2022)

A keddi játéknap utolsó meccsén a címvédő Franciaország hátrányból felállva háromgólos különbséggel győzedelmeskedett Aszutrália ellen a katari labdarúgó-világbajnokság C-csoportjának második mérkőzésén. Az argentinok után a németek is elbukták bemutatkozó meccsüket, miután az E jelű négyes első találkozóján kikaptak a győzelmet jobban akaró japánoktól.