Gyermekeink

2022. november 24., csütörtök, Család
Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Idén négy választást rendeznek Romániában. Melyik a legfontosabb ön szerint?


eredmények
szavazatok száma 490
szavazógép
2022-11-24: Család - :

A szülés és születés méltóságáért

(folytatás november 17-i számunkból)
2022-t írunk, és még mindig mindennapos a romániai szülészeteken a kisbabák és anyák elválasztása. A GLANCE (Global Alliance for Newborn Care – Újszülött-gondozási Világszövetség) Zéró szeparációt MOST címmel indított világkampányt, amellyel elsősorban a beteg és koraszülött kisbabák és anyák szeparációja ellen lépett fel. Nálunk még több a tennivaló, hiszen még az egészséges, időre született kisbabák nagy részének sem adatik meg a természetes életkezdet és traumamentes első napok, hetek esélye.
2022-11-24: Nyílttér - :

Hass a lelkemre! (Református hírnök)

„Mindazok pedig, akik hittek, együtt voltak, és mindenük közös volt. (…) Napról napra állhatatosan, egy szívvel, egy lélekkel voltak a templomban, (…) dicsérték az Istent, és kedvelte őket az egész nép. Az Úr pedig napról napra növelte a gyülekezetet az üdvözülőkkel.”
(Apostolok Cselekedetei 2, 44–47)