Református hírnökHass a lelkemre!

2022. november 24., csütörtök, Nyílttér

„Mindazok pedig, akik hittek, együtt voltak, és mindenük közös volt. (…) Napról napra állhatatosan, egy szívvel, egy lélekkel voltak a templomban, (…) dicsérték az Istent, és kedvelte őket az egész nép. Az Úr pedig napról napra növelte a gyülekezetet az üdvözülőkkel.”
(Apostolok Cselekedetei 2, 44–47)

November 19-én keresztyén ifjúsági színjátszó vetélkedőn vettek részt a lisznyói, barátosi, illyefalvi, vártemplomi, szemerjai és belvárosi református ifjak. A városi önkormányzat a Com`on Sepsi pályázat keretében lehetőséget kínált fiataljainknak, hogy ezt a rég megálmodott alkalmat megszervezzék, megvalósítsák. Élmény volt minden csapatnak átélni a színjátszás izgalmát, és közben kihívás volt színpadon is bizonyságot tenni arról, hogy mit jelent Istenhez tartozni.

A vetélkedőre való jelentkezés október első hetében megtörtént, így a csapatoknak kevesebb mint két hónapnyi idejük volt a felkészülésre. Volt, aki saját darabbal, volt, aki klasszikus, jól ismert művel készült. Láthattak a nézők pantomim-előadást, de sok szívből jövő bizonyságtétel is elhangzott. Volt együtt éneklés, együtt könnyezés, együtt kacagás is.

Mindamellett, hogy egy feltöltődés volt mindenki számára ez az alkalom, egyben vetélkedő is volt, hiszen a zsűritagok, Benkő Éva, a Guzsalyas Alapítvány munkatársa, Nagy Hajnalka református vallástanárnő, illetve Bartos Károly, a komollói református gyülekezet lelkipásztora türelemmel, érdeklődéssel és nagy figyelemmel nézte végig a 15–20 perces előadásokat, és a végén a csapatok erősségét kiemelve díjazták a fellépőket.

Az alkalom szeretetvendégséggel zárult, valamint azzal az elhatározással köszöntek el egymástól a résztvevők, hogy jövőre ismét találkoznak. Talán a fiatalok számára nem is lehetett volna jobb ráhangolódást találni az adventi időszakra, mint azt, hogy rövid, szívhez szóló darabokkal hassanak egymás lelkére.

Mindenekelőtt Istennek adunk hálát ezért a lelki feltöltődésért, baráti találkozásért, melyen mindvégig éreztük áldásos jelenlétét.

Köszönettel tartozunk ugyanakkor Sepsiszentgyörgy Város Önkormányzatának, mely a Com’on Sepsi pályázati lehetőség által támogatja a fiatalok kezdeményezéseit. Köszönjük a Kónya Ádám Művelődési Háznak, hogy kellemes és barátságos teret biztosított számunkra. Köszönjük a zsűritagoknak, hogy szabadidejüket rászánták. És végül, de nem utolsósorban köszönjük a lelkészeknek és az ifjúsági csoportoknak, hogy nem sajnálva sem idejüket, sem energiájukat, lelkiismeretesen felkészültek erre az alkalomra.

Marosi Tünde

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Mitől tart leginkább az elhúzódó háború kontextusában?


eredmények
szavazatok száma 2322
szavazógép
2022-11-24: Család - :

Gyermekeink

2022-11-24: Nyílttér - :

Új köntösben a kilyéni református templom (Református hírnök)

Kilyén az Olt bal partján lévő falu, amely közigazgatásilag Sepsiszentgyörgyhöz tartozik. Református temploma a falu északi bejáratánál egy mesterséges dombon épült. Hogy miért ide?