Bélyeggel köszöntik a Nyúl évét

2023. január 18., szerda, Magazin

A Magyar Posta tizedik alkalommal bocsátott ki bélyegívet a kínai új évhez kapcsolódóan a kínai horoszkóp motívumaival. Ezúttal a soron következő, 2023. január 22. és 2024. február 9. közötti időszakot, a víz elemhez tartozó Nyúl évét köszönti.

Balczó Barnabás, a Magyar Posta elnök-vezérigazgatója úgy vélte, hogy a magyar–kínai kulturális kapcsolatok erősítése céljából, a Nyúl éve alkalmából hétfőn kiadott bélyegek a bélyeggyűjtők gyűjteményében komoly értéket fognak képviselni. A bélyegívben található kétféle bélyegképen, valamint az alkalmi borítékon virágokkal díszített nyúlmotívumok láthatók. Az elsőnapi bélyegzésű alkalmi borítékon található bélyegző lenyomatán a virágmotívumok ismétlődnek. A bélyegív Maros Krisztina tervei alapján 20 ezer példányban a Pénzjegynyomda Zrt.-ben készült és megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházán keresztül is.

Jang Csao, a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövetségének ügyvivője kiemelte: tízéves hagyomány a kínai újév alkalmából kibocsátott bélyeg, amely a két nép közötti régi barátságról tesz tanúbizonyságot.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a budapesti Bélyegmúzeumban tartott hétfői bemutatón kiemelte: Magyarország és Kína példamutató módon mindig is a tisztelet hangján szólt egymáshoz. 2010-hez képest mára másfélszer annyi, közel 18 ezer kínai állampolgár él békében Magyarországon, amit egyértelműen a bizalom megerősödésének tulajdonítunk – tette hozzá. Kína Magyarország 7. legnagyobb kereskedelmi partnere, a Távol-Kelet országai közül pedig a legnagyobb. Kína Magyarország 10. legnagyobb tőkebefektetője, a több mint 300 kínai vállalat mintegy 14 ezer főt foglalkoztat, s a jövőbeli projektek megvalósulása több ezer új munkahely létrehozását vetíti előre –  mutatott rá Nagy Márton.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 757
szavazógép
2023-01-18: Közélet - :

Nem érdekli a cégeket? (Brassó–Bákó autópálya)

Felfüggesztette az országos közútkezelő társaság (CNAIR) a Brassó–Bákó autópálya megtervezésére kiírt versenytárgyalást, mert egyetlen ajánlat sem futott be január 16-ig – tudatja a Bună Ziua Brașov. A munkálatokat közel két hónapja, 2022. november 24-én hirdették meg.
2023-01-18: Magazin - :

Kiállították a cseh koronázási ékszereket

Tegnaptól szombatig újra láthatók a cseh koronázási ékszerek a prágai Hradzsinban. A rendkívül értékes történelmi tárgyakat ezúttal a Szent Vitus-székesegyház kápolnájában tekinthetik meg az érdeklődők.