Kevesebb földgázt importáltunk

2023. január 25., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Az elmúlt év első tizenegy hónapjában Románia 1,958 millió tonna kőolaj-egyenértéknyi (toe) földgázt importált, 21,9 százalékkal (550 500 toe) kevesebbet, mint az előző év azonos időszakában – derül ki az Országos Statisztikai Intézet adataiból.

  • Fotó: Ferencz Csaba
    Fotó: Ferencz Csaba

A hazai földgázkitermelés 2 százalékkal, 6,467 millió toe-ra mérséklődött ebben az időszakban. Az Országos Stratégiai és Előrejelzési Bizottság a gáztermelést 7,45 millió toe-ra, az importot pedig 2,33 millió toe-ra becsülte 2022 végére.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint jobban vagy rosszabbul fog élni az új évben a tavalyihoz képest?eredmények
szavazatok száma 467
szavazógép
2023-01-25: Pénz, piac, vállalkozás - :

Aránytalan gyarapodás

Románia az utóbbi két évtizedben behozta az európai uniós GDP-átlaghoz viszonyított lemaradása csaknem kétharmadát – közölte hétfőn a Hotnews.ro hírportál.
2023-01-25: Pénz, piac, vállalkozás - :

Hiány

A tavalyi harmadik negyedévben az euróövezetben a GDP 3,3, az Európai Unióban pedig a GDP 3,2 százaléka volt az államháztartási hiány a szezo­nálisan kiigazított adatok szerint.