Hiány

2023. január 25., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A tavalyi harmadik negyedévben az euróövezetben a GDP 3,3, az Európai Unióban pedig a GDP 3,2 százaléka volt az államháztartási hiány a szezo­nálisan kiigazított adatok szerint.

  • Fotó: Ferencz Csaba
    Fotó: Ferencz Csaba

Július és szeptember között a hiányt a magas energiaárak hatásának mérséklésére hozott intézkedések hajtották. Ebben az időszakaban a legmagasabb államháztartási hiány Romániában (a GDP 6,3 százaléka) és Magyarországon (a GDP 6,1 százaléka) volt.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint jobban vagy rosszabbul fog élni az új évben a tavalyihoz képest?eredmények
szavazatok száma 467
szavazógép
2023-01-25: Pénz, piac, vállalkozás - :

Kevesebb földgázt importáltunk

Az elmúlt év első tizenegy hónapjában Románia 1,958 millió tonna kőolaj-egyenértéknyi (toe) földgázt importált, 21,9 százalékkal (550 500 toe) kevesebbet, mint az előző év azonos időszakában – derül ki az Országos Statisztikai Intézet adataiból.
2023-01-25: Faluvilág - Kisgyörgy Zoltán:

Hilib, Haraly...

„Hilib, Haraly, Gelence, három falu egy megye, és még sincs a papnak kenyere” – hangzik Felső-Háromszéken a Szentföld minden idők legismertebb mondása.