Petőfi-ünnepség Szentivánlaborfalván

2023. január 25., szerda, Közélet

Petőfi él! Ezzel a címmel szerveznek ünnepi rendezvényt szombaton, január 28-án Szentivánlaborfalván a 200 éve született Petőfi Sándor tiszteletére.

A közösségi házban este nyolckor kezdődik a helybeli iskolások és tanítónők alkalomra összeállított műsora, amelyben a Székely István Dalkör és a Feketeügy zenekar is fellép. Utána kosaras bált tartanak, amelyen a Csomi Band zenél; a bálra előre be kell jelentkezni. (demeter)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint jobban vagy rosszabbul fog élni az új évben a tavalyihoz képest?eredmények
szavazatok száma 467
szavazógép
2023-01-25: Közélet - Mózes László:

Én sem volnék, ha nem volnál (A Deák házaspár kiállítása)

Az évtizedeken át Sepsiszentgyörgyön alkotó, a Tamási Áron Színházban jelmez- és díszlettervező kovásznai Deák művész házaspár – Deák M. Ria textilművész és Deák Barna grafikus – közös kiállítása látható csütörtök estétől a megyeszékhelyi Lábas Ház Pincegalériájában a Székely Nemzeti Múzeum rendezvényeként. A Romboló tettvágy és gyógyító csend című tárlatról, az alkotók életművéről Deák Ferenc Loránd kézdivásárhelyi műkritikus beszélt.
2023-01-25: Jegyzet - László Zsuzsa:

Kiszolgáltatottság (Kármentő)

Kapcsolgatom a távirányító gombjait, és bár igen sok mindentől próbálom jó ideje megóvni magam, mégis lecövekelek egy hazai hírtévé adásán. Igazából a fiatal műsorvezető nő hangos vehemenciája hívja fel a figyelmemet, aki a meghívottjaival a Covid-oltás állítólagos következményeiről vitázik.