Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hírsaláta

2008. december 31., szerda, Belföld

SOKAT KERESNEK A RENDŐRVEZETŐK. A belügyminisztérium igazgatói életüket kockáztatják az irodában — írja az Adevărul. Az újságírók felfedezték, hogy például Adrian Mitea, az audit igazgató több mint 3700 eurót keres havonta, mert ,,verbális erőszak áldozata lehet", míg a menedzsment igazgatóság vezetője, Virgil Ardelean évente több mint 41 000 eurót visz haza, mert ki van téve a számítógép képernyője által kibocsátott elektromágneses sugárzásnak, ami ,,vizuális elemző készségét" megtámadhatja. Alexandru Corneliu főrendőr is havonta 3000 eurót keres, és jövedelmét azzal igazolja, hogy tevékenysége nagy agyi munkát feltételez, és neuropszichológiai vonatkozásai vannak.

HAMIS DIPLOMÁK. Több mint félszáz olasz hallgató kapott diplomát a Nagyváradi Tudományegyetemen anélkül, hogy meglett volna a kötelező románnyelv-vizsgája, a szükséges gyakorlati óraszáma vagy az államvizsgája. Az ellenőrzéssel kiderült: országosan több száz hamis diplomát állítottak ki. A váradi orvostudományi egyetem dékánja lemondott. Nagyváradon huszonhat oklevelet már bevontak, és több mint száz hallgató — köztük ismert román politikusok — képzési jogát is megvonták, mert nem jártak az órákra. Olaszországban a könnyen és olcsón megszerezhető diplomák miatt már tizenöt évvel ezelőtt elkezdtek érdeklődni a nagyváradi egyetem iránt. (Erdély Ma)

ÚJ SZABÁLY A BANKOKBAN. Ezentúl nem növelhetik a hitelkamatokat és a kezelési költségeket a bankok, csak abban az esetben, ha legalább egy hónappal a módosítás előtt értesítik az ügyfeleket, és maguk az ügyfelek dönthetik el, hogy elfogadják a módosításokat, vagy felbontják a bankkal kötött szerződést. Amennyiben az utóbbi mellett döntenek, mindennemű jutalék nélkül fizethetik vissza a tartozást. Az ügyfeleknek ezentúl jogukban áll előszerződéseket is kérni a pénzintézetektől. Ezekben a hitelintézeteknek fel kell tüntetniük a hitelköltségeket és az évi kamat alakulását. (Erdély FM)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 711
szavazógép
2008-12-31: Közélet - x:

Óévi számvetés (Álláspont) - Magyari Lajos

Ahogy elközeleg szilveszter éjszakájának nagy petárdás idétlenkedése, egyre inkább szomorú leszek, mert mérlegre tettem magamban az Úr 2008. esztendejét, és semmi jó eredményt nem találtam benne.
2008-12-31: Közélet - x:

A Háromszék falinaptár üzenete - Sylvester Lajos

Péter Alpár grafikája
Amikor a 2009-es Háromszék falinaptár témáján töprengtünk, az évfordulós bőség zavarával kellett kiválasztanunk azt a személyiséget vagy témát, akit/amelyet arra érdemesítünk, hogy olvasóink szeme elé vigyük az év minden napján.