Vízummentességi programRománia felvételét javasolják

2023. március 17., péntek, Belföld

A kormány továbbra is dolgozik azoknak a technikai feltételeknek a teljesítésén, amelyek szükségesek ahhoz, hogy Romániát felvegyék az amerikai vízummentességi programba – közölte tegnap a miniszterelnök a kormány Facebook-oldalán.

Bejegyzése szerint Nicolae Ciucă az amerikai tisztségviselőkkel folytatott valamennyi megbeszélésén és találkozóján hangsúlyozta, hogy a szabad mozgáshoz való jog mennyire fontos a romániai üzleti szféra és a román állampolgárok számára, illetve emlékeztette tárgyalópartnereit arra, hogy Románia az elmúlt évtizedekben határozottan kiállt a demokratikus eszmék és értékek mellett. „Kiváló az együttműködésünk az Egyesült Államok bukaresti nagykövetségével és Kathleen Kavalec nagykövettel, akinek köszönöm a romániai projektek iránti nyitottságát és támogatását. Románia felvétele a vízummentességi programba ezért nemcsak természetes válasz lesz a diplomáciai erőfeszítéseinkre, hanem egy új érv is a kétoldalú kapcsolatok megerősítésére” – írta a miniszterelnök.

Nicolae Ciucă megerősítette a kormány elkötelezettségét a vízummentességi programba való felvételhez szükséges technikai feltételek teljesítésére. Emlékeztetett arra, hogy erről tájékoztatta a nemrégiben Bukarestbe látogató Dereck J. Hogan amerikai külügyi államtitkár-helyettest is.

Az Egyesült Államok bukaresti nagykövetsége tegnap közölte: két amerikai szenátor, Richard Durbin és Jeanne Shaheen szerdán törvényjavaslatot terjesztett be a washingtoni felsőházba Románia felvételéről a vízummentességi programba.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint mikor bontják le az úzvölgyi katonatemetőben felállított betonkereszteket?eredmények
szavazatok száma 365
szavazógép
2023-03-17: Belföld - :

Egy lépéssel közelebb a kitermeléshez (Fekete-tengeri földgáz)

Megállapodást írtak alá az érdekelt romániai energiavállalatok tegnap a fekete-tengeri lelőhelyekről kitermelhető földgáz európai hasznosításához szükséges vezeték megépítéséről.
2023-03-17: Belföld - :

Kormánytámogatás kisebbségeknek

A kormány 235 millió lejt különít el a nemzeti kisebbségek számára a hagyományaik, nyelvük és kultúrájuk megőrzését és népszerűsítését célzó projektekre – jelentette be Nicolae Ciucă miniszterelnök.