Képzés

2023. március 22., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Vezetői kompetenciát, tárgyalástechnikát fejlesztő képzést indít az Erdélyi Vállalkozó Iskola. A Romániai Magyar Közgazdász Társaság (RMKT), a Hargita Business Center (HBC) vállalkozói inkubátorház és a Műhely – L’atelier Egyesület két évvel ezelőtt létrehozott képzéssorozatának harmadik kiadása tapasztaltabb vállalkozóknak nyújt lehetőséget, hogy növeljék vállalkozásuk versenyképességét, de betekintést nyerhetnek innovatív vállalkozások működésébe is.

A képzés négy hétvégén történik: az elsőn, Csíkszeredában a résztvevők a Kemény Dénes Vezetői Akadémia trénereivel a leadership kérdéseit járják körbe. A második hétvégén Budapesten a legizgalmasabb magyar startupokkal és tech-cégekkel ismerkedhetnek meg testközelből. A harmadik hétvége témája a versenyképesség, Bukarestben a fővárosi üzleti környezetben sikeresen működő vállalkozók osztják meg tapasztalataikat. A negyedik hétvégén Székelyudvarhelyen a résztvevők a Magyar Protokollosok Egyesületének trénerétől üzleti protokollt tanulhatnak, és egy tárgyalástechnika modullal zárják a hétvégét. A képzéssorozatra március 24-éig lehet jelentkezni a rendezvény honlapján: https://www.rmkt.ro/evi/.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?

eredmények
szavazatok száma 1771
szavazógép
2023-03-22: Pénz, piac, vállalkozás - Ferencz Csaba:

Pályázni kell és érdemes (Uniós alapok)

Hegedűs Csilla, az európai alapokért felelős minisztérium államtitkára szerint előnyös feltételek mellett lehet pályázni a helyreállítási alap, illetve a 2021–2027-es uniós ciklus forrásaira. Mi több, az unió által kedvelt témák, mint a digitalizáció vagy a kutatás-fejlesztés támogatására kiírt vagy előkészületben lévő pályázatok egy kis odafigyeléssel a kisvállalkozók számára is hozzáférhetőek – hangzott el a Sepsiszentgyörgyön tartott szakmai konferencián.
2023-03-22: Pénz, piac, vállalkozás - :

Vízi szélfarmok

Romániai tengeri szélfarmok, illetve úszó napelemparkok építéséről állapodott meg a romániai vízi erőműveket működtető, piacvezető Hidroelectrica és az Egyesült Arab Emírségek állami tulajdonú megújulóenergia-vállalata, a Masdar.