JégkorongElőször győztek a középszakaszban

2023. március 27., hétfő, Sport

A Háromszéki Ágyúsok három vereség után először győztek a román jégkorongbajnokság középszakaszában. Szombaton a Sapientia U23 ellen az első harmadban nem született gól, azonban a második és harmadik felvonásban érvényesült a papírforma, így Pelle Torstensson csapata megérdemelten diadalmaskodott a Deme László Műjégpályán. A háromszéki együttes kedden 18.30-tól Galaci CSM vendégeként játszik.

  • Fotó: Háromszéki Ágyúsok
    Fotó: Háromszéki Ágyúsok

Mivel a csíkkarcfalvi műjégpálya foglalt volt a hétvégén, így a szakszövetség elrendelte, hogy az előzetes tervekkel ellentétben az odavágónak Kézdivásárhely adjon otthont, a visszavágó pedig április 2-án Hargita megyében legyen. Az első harmadban szervezetten játszottak a vendégek, a házigazdák viszont négyszer kerültek emberhátrányba, ám mindegyiket kivédekezték. A második felvonásban a narancs-kék mezesek nyomás alá helyezték ellenfelüket, aztán létszámfölényben feltörték Jens Brändström legénységének védelmét, a 23. percben Molnár Zsombor lövése utat talált a hálóba. Ebben a játékrészben a háromszéki csapat még további két gólt jegyzett, Szabó Zsolt előkészítését Karda Előd váltotta gólra és Ilyés Tamás passzából Antal Előd volt eredményes. Az utolsó harmadban is a háromszéki gárda akarata érvényesült, amely egy percen belül kétszer is betalált, előbb Molnár Zsombor továbbított a hálóba, majd emberelőnyben Gecse Olivér beállította a végeredményt.

„A Sapientia U23 elleni mérkőzések mindig érdekesek. Ezúttal Jens Brändström csapata beállt védekezni, az első harmadban szervezetten játszottak, így nem tudtunk gólt szerezni. Miután a második játékrészben először betaláltunk, tét nélkülivé vált a találkozó, kidomborodott a két együttes közötti tudásbeli különbség. Az egyetemista együttes nagyon sokat fejlődött ebben az idényben, látszik rajtuk, hogy sok meccsük volt az Európai Egyetemi Jégkorong Ligában. Még két mérkőzésünk lesz a szezonban, viszont úgy néz ki, hogy a hatodik helyen zárjuk a bajnokságot. A helyezésünktől függetlenül, érdekesen alakult az idény, úgy érzem, hogy egyénileg és csapatként is nagyot léptünk előre” – mondta Miklós Ervin, a Háromszéki Ágyúsok elnöke.

Eredmény: Háromszéki Ágyúsok–Sapientia U23 5–0 (gólszerzők: Molnár Zsombor 23., 55., Karda Előd 31., Antal Előd 37., Gecse Olivér 56.). (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?

eredmények
szavazatok száma 1869
szavazógép
2023-03-27: Sport - Miska Brigitta:

Minél több világkupa-versenyen indulna (Hegyi-kerékpározás)

Molnár Ede nagyszerű évet tudhat maga mögött, bár a sikerek közé egy komolyabb sérülés is beékelődött. A Dinamo-BikeXpert-Racing Team színeiben versenyző, 27 éves sepsiszentgyörgyi kerékpározó idén magasabbra teszi a lécet, hiszen minél több világkupa-versenyen szeretne rajthoz állni a Cross Country Eliminator (XCE) szakágban.
2023-03-27: Sport - :

Kettős sikerrel negyeddöntős a Ferencváros (Női kézilabda, Bajnokok Ligája)

A Ferencváros kettős győzelemmel jutott negyeddöntőbe a Bajnokok Ligájában, mivel szombaton házigazdaként 27–22-re nyert a montenegrói Buducnost Podgorica ellen a rájátszás első fordulójának visszavágóján. Az első mérkőzést egy héttel ezelőtt 28–24-re nyerte meg az FTC, amelynek a negyeddöntőben a francia Metz HB lesz az ellenfele.