Ifjúságsegítő projektet szervez az Osonó

2023. június 22., csütörtök, Közélet

Az Osonó Színházműhely a Sepsi Adrenalin Sport Egyesülettel, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetséggel és a Stuttgarti Csöbörcsök E. V.-vel partnerségben hozta létre az Egészség a jobb jövőért – Személyiségfejlesztés és egészségtudatosság az oktatásban elnevezésű projektet, melynek célja, hogy változatos, személyes és szakmai szempontból is értékes nemformális képzéssel támogassa az ifjúsági szakemberek és pedagógusok munkáját. Az ezen a héten (június 19–23. között) Budapesten zajló program innovatív nevelési módszerek átadásán túl feltöltődést és szakmai kapcsolódási lehetőséget is biztosít a Magyarországról, Romániából, Szerbiából és Németországból érkező, összesen 20 résztvevő számára.

  • Műhelyfoglalkozás egy korábbi eseményen. Fotó: Osonó
    Műhelyfoglalkozás egy korábbi eseményen. Fotó: Osonó

Az Európai Unió Erasmus+ programjának támogatásával megvalósuló projektben az önismerettel, egészséges életmóddal, fizikai jelenléttel, koncentrációval, testi-lelki egyensúllyal foglalkozó műhelyek és a testmozgás fontosságát feltérképező és támogató programok és képzések kapnak hangsúlyt, így a színházi nevelés módszertana ötvöződik az egészségtudatosságot fejlesztő gyakorlatokkal. Ennek értelmében a műhelyfoglalkozások is nagyon színesek és változatosak. Az Osonóra jellemző személyiségfejlesztő, csapatösszehozó és színházi neveléssel kapcsolatos tréningeket Fazakas Misi és Mucha Oszkár tartja, míg Benyhe Bernát drámapedagógiai foglalkozással járul hozzá a résztvevők önismeretéhez. Szőcs Enikő és Szőcs Károly Csaba irányítása alatt a csoport elmélyülhet a sport- és életviteli foglalkozásokban, illetve kipróbálhatja magát a falmászásban is.

A Health4Future fantázianevű projekt célja egy olyan közeg megteremtése a résztvevők számára, amely támaszt nyújthat az aktuális kihívásokkal való szembenézéshez, ahol jövőbeni munkájuk minőségét előmozdító szakmai ihlettel, motivációval és korszerű módszerekkel gyarapodhatnak a résztvevők.

A projekt egy hosszú távú regionális kezdeményezés részeként valósul meg, amely az ifjúsági dolgozók szakmai életében tapasztalható nehézségeket kompenzáló programokat szervez, azaz lehetőséget biztosít a szakmai fejlődésre, kapcsolatépítésre és feltöltődésre.

Az Osonó Színházműhely mindeddig kilenc Erasmus+ projektet bonyolított le. (nbs)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2403
szavazógép
2023-06-22: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön

Nemzetközi hírnevű előadókkal rajtol Sepsiszentgyörgy első komolyzenei fesztiválja, amelyet július 6-a és 9-e között szerveznek meg a város több helyszínén. A SepsiClassic elsősorban hangversenyeket kínál – szimfonikus koncerteket, kamarazenét és szólóesteket –, de filmvetítéseken és más kísérőrendezvényeken is részt vehetnek az érdeklődők.
2023-06-22: Közélet - Iochom István:

Emlékjel az elhunyt kórustagoknak

Vasárnap tartották meg a kézdivásárhelyi Boldog Özséb római katolikus templom felnőtt és gyermekkórusának hagyományos évadzáróját.