Hosszabbítás a paradicsomprogramnál

2023. július 4., kedd, Gazdakör

A mezőgazdasági minisztérium honlapjára felkerült egy kormányrendelet-tervezet, amely szerint a paradicsomtermesztőknél az értékesítési határidőt meghosszabbítják július 15-ig.

Ezt a zöldségtermesztők kérték, arra hivatkozva, hogy nagyon hideg tavasz és nyárelő volt, így nem sikerült teljesíteniük a június 30-i határidőig a vállalt eladási kötelezettséget. A minisztérium összesített adatai szerint múlt hónap végéig az igénylők csupán 65 százaléka teljesítette az eladási feltételt. A program keretében március 1-jéig lehetett letenni a támogatásigénylést a mezőgazdasági igazgatóságokhoz. A megyei mezőgazdasági igazgatóságtól kapott információ szerint idén a megyéből négy zöldségtermesztő iratkozott be a paradicsomprogramba és igényelte a támogatást. (i. p.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?

eredmények
szavazatok száma 1771
szavazógép
2023-07-04: Gazdakör - Incze Péter:

Nőhet a hazai gazdáknak járó összeg (Területalapú támogatások)

Az Európai Parlamentben elfogadott határozat lehetővé teszi, hogy kiegyenlítődjenek a nyugati és kelet-európai gazdák támogatása közötti különbségek.
2023-07-04: Gazdakör - :

Növekszik az ökogazdálkodás

Az unió hivatalos statisztikáit készítő intézménye, az Eurostat a napokban nyilvánosságra hozott adatai szerint évről évre nő az a terület, amelyen a gazdák ökogazdálkodást folytatnak. 2020-ban az unióban 14,7 millió hektáron alkalmazták az ökogazdálkodást, 2021-ben ez 15,9 millió hektárra nőtt, ami 9,9 százalékos emelkedést jelent.