Meghosszabbított határidő

2023. július 11., kedd, Gazdakör

Florin-Ionuț Barbu agrárminiszter határozatot írt alá, amely meghosszabbítja a 2014–2020 közötti vidékfejlesztési terv keretében letett és kifizetésre szerződött pályázatok megvalósításának és kifizetésének határidejét.

  • lorin Barbu. Fotó: Facebook / Guvernul României
    lorin Barbu. Fotó: Facebook / Guvernul României

Az uniós rendelkezések értelmében normális körülmények között a kifizetések 2023. december 31-ig történhettek volna meg, de sajátos esetekben létezik a meghosszabbítás lehetősége is. Az AFIR összesített adatai szerint a 2014 és 2020 közötti vidékfejlesztési tervből még 3269 beruházás nem zárult le. A miniszteri határozat szerint az utolsó kifizetések 2025. december 31-ig ejthetők meg, s hosszabbítás csak azon pályázatokra kérhető, amelyeknél a megvalósítási és kifizetési arány legalább 30 százalékos. (i. p.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1815
szavazógép
2023-07-11: Gazdakör - Incze Péter:

Biogáztelepek létesíthetők a helyreállítási alapból (Trágyahasznosítás)

A június 23-i Hivatalos Közlönyben megjelent az 1496-os számú rendelet, amely értelmében az állattenyésztő telepek, a szövetkezetek és a helyi tanácsok pályázhatnak a természetes trágyát alapanyagként használó biogáztelepek létesítésére. A pályázatot még ebben az évben meghirdetik.
2023-07-11: Gazdakör - :

Kezdődik az ellenőrzés

Adrian Pintea, az APIA vezérigazgatója bejelentése szerint rövidesen megkezdik a gazdáknál az ellenőrzéseket.