Színház

2007. május 29., kedd, Mi, hol, mikor?
* A Marosvásárhelyi Nem­zeti Színház Tompa Miklós Társulata Ray Cloony Ket­ten a neten című vígjátékát ma 19 órától Baróton a művelődési házban mutatja be.
* Az Andrei Mureşanu Színház társulata szerdán 19 órától bemutatót tart Peter Shaffer BLACK COMEDY című darabjával. Rendezte: M. Chris Nedeea.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 692
szavazógép
2007-05-29: Riport - Sylvester Lajos:

A felső-háromszéki pityóka sorsa (Farmerek a műholdon)

Kézdivásárhelyen és környékén Bajcsi Ákos és Moldován Csaba, a Timate Kft. két részarányos tulajdonosa 450 hektár területen gazdálkodik. Évenként 100 hektáron termesztenek burgonyát. Ez az általuk művelt földterület nagyságához viszonyítva nem tűnik soknak. A két gazdálkodó betartja azt a szabályt, amelyet a környék burgonyatermesztői általában mellőznek, hogy három évig — de legalább kettőig — ne kerülhessen újra burgonya ugyanabba a parcellába. A burgonyát nem lehet monokultúrában termeszteni — fejtegeti Bajcsi Ákos agrármérnök. A kultúrák palettáján a burgonya, búza, répa, árpa kell hogy szerepeljen. De a legjövedelmezőbb a burgonyatermesztés. Ezért az emberek, önzően és rövid távon gondolkodva, minden talpalatnyi területen burgonyát termesztenének. De most egyre többen kezdenek rájönni, hogy ez így nem jó. Mert így saját maguk ássák meg a gazdaságuk sírját. Előbb-utóbb tönkremennek.
2007-05-29: Mi, hol, mikor? - x:

Zene

* A Kájoni Consort régizene-együttes holnap 19 órától a baróti református templomban a koncertezik.
v Kodály Zoltán születésének 125., halálának 40. évfordulója alkalmából a baróti művelődési ház nagytermében csütörtökön 16 órától megtartják az Erdővidéki Iskolák V. Dalostalálkozóját.