Sepsi kártyaAz uszodát használják a legtöbben kedvezményesen

2023. augusztus 30., szerda, Közélet

A sepsiszentgyörgyi sport- és szabadidős létesítmények közül az elmúlt egy év alatt a Román Vilmos Uszodában érvényesítették a legtöbben az 50 százalékos kedvezményre jogosító Sepsi kártyát. A létesítményeket működtető Sepsi ReKreatív kimutatása szerint 2022. augusztus és 2023. július között közel 24 ezer alkalommal váltottak ki jegyet, illetve használtak bérletet Sepsi kártyával a helyiek az uszodában, ebből 16 ezerszer úszásoktatásra, de keletje volt a 75 százalékos kedvezménnyel járó nagycsaládos kártyának is, amelyet 1488 alkalommal használtak ugyanott.

  • Hasznos a Sepsi kártya. Fotó: Háromszék
    Hasznos a Sepsi kártya. Fotó: Háromszék

Az uszoda mellett a városi strandon, a sugásfürdői sípályákon és a Sugás Spaban is sokan éltek a helyieknek nyújtott kedvezményekkel. A strandon közel 17 400 teljes árú jegy mellett mintegy 14 ezer Sepsi kártyás és közel 1300 nagycsaládos jegyet adtak el, valamint összesen hatvankét alkalommal lépett be a strandra bérlettel rendelkező személy.

A téli évszakhoz viszonyítva meleg időjárás miatt alig egy hónapig működő sípályákon a kártyatulajdonosok vezettek a jegy- és bérletvásárlásban, több mint kétezer alkalommal éltek a kedvezményes belépéssel, míg teljes árú jegyet/bérletet ennél néhány százzal kevesebbszer vásároltak/használtak.

A sugásfürdői élményfürdőt is többször használták kedvezményesen, míg 970 alkalommal teljes áron váltottak jegyet, 1500 alkalommal a belépő személy rendelkezett Sepsi vagy nagycsaládos kártyával.

Összesítve, tavaly augusztustól 2023. július végéig közel 30 ezer belépést jegyeztek az uszodában (ide tartozik a sóbarlang is), 32 500-at a strandon, 4500-at a sípályákon és közel 2500-at a sugásfürdői élményfürdőben.

Sepsiszentgyörgy önkormányzata 2021 júniusában határozott a Sepsi kártyák kibocsátásáról, az év júliusától a helyi lakosok és a város tanintézményeiben tanuló diákok – személyazonossági igazolvány, illetve diákigazolvány felmutatásával – kedvezményesen vehették igénybe az említett létesítmények szolgáltatásait, a Sepsi kártyák kibocsátását 2022 januárjában kezdték meg. Indulástól e hónap közepéig 12 483 kártyát állítottak ki – tudtuk meg Bodor Loránd, a Sepsi ReKreatív igazgatója irodájában. Az első kártyák érvényessége júliusban járt le, ezek meghosszabbítását megkezdték, a többiek esetében is a kártyán feltüntetett időpontban kérhető a két évre szóló meghosszabbítás, illetve kérésre új kártyákat is kiállítanak, amelyeket a Sepsi ReKreatív székházában, az uszodában lehet átvenni.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 345
szavazógép
2023-08-30: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Tíz problémát listáztak a városok

Habár a kormány még mindig nem jelentette be hivatalosan, hogy mit fog tartalmazni a túlzott költségvetési hiány leszorítását célzó intézkedéscsomag, a kiszivárgott információk szerint a municípiumok szövetsége tíz problémát azonosított, és ezeket múlt héten a pénzügyi, illetve a fejlesztési tárca vezetőivel is megbeszélték – közölte Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere.
2023-08-30: Közélet - Fekete Réka:

Még egy tanév az ideiglenes székhelyen (Sepsiszentgyörgyi Speciális Iskola)

Megéri még egy esztendőt a Cigaretta utcában tanítani az egykori Út- és Hídépítő Rt. irodáinak átalakításával létrehozott osztálytermekben, mert a felújítás és bővítés alatt álló régi iskolaépület olyan korszerű infrastruktúrát biztosít majd a speciális oktatás számára, amelyre régóta igény lenne – mondta lapunk megkeresésére Kovács Attila, az iskola aligazgatója.