Sepsiszentgyörgyi Speciális IskolaMég egy tanév az ideiglenes székhelyen

2023. augusztus 30., szerda, Közélet

Megéri még egy esztendőt a Cigaretta utcában tanítani az egykori Út- és Hídépítő Rt. irodáinak átalakításával létrehozott osztálytermekben, mert a felújítás és bővítés alatt álló régi iskolaépület olyan korszerű infrastruktúrát biztosít majd a speciális oktatás számára, amelyre régóta igény lenne – mondta lapunk megkeresésére Kovács Attila, az iskola aligazgatója.

  • Korszerű iskolát építenek. Albert Levente felvétele
    Korszerű iskolát építenek. Albert Levente felvétele

A sepsiszentgyörgyi Speciális Iskola bővítésének, felújításának munkálatai tavaly júliusban kezdődtek meg. A közel háromnegyed részben háromszéki önkormányzati és negyed részben európai uniós finanszírozással, összesen 24,6 millió lejes beruházással megvalósuló projekt révén a tizenhat tantermes iskola még nyolc tanteremmel bővül, és lesz multifunkcionális tornaterem, könyvtár, laboratórium, konyha, étkezde, műhely, felvonó az emeletre a mozgássérültek számára – tudtuk meg Henning Lászlótól. A megyei tanács alelnöke elmondta, a legtöbb százhetvenöt diákra berendezkedő speciális iskola egyedülálló Kovászna megyében, ezért minden feltételt biztosítani szeretnének az ilyen igényű gyermekek számára, a 2024/2025-ös tanévet pedig egy korszerűen felszerelt épületegyüttesben kezdhetik meg a diákok és tanítóik.

Ütemterv szerint haladnak az építkezési munkálatok, a megyei tanács pályázata alapján télen a bútorzat is megérkezik, ha minden feltétel adott, jövő szeptemberben kaput nyitnak a felújított iskolában – mondta Kovács Attila aligazgató. Az intézményvezető úgy véli, megéri zsúfoltan működniük egy-két évig, mert abban bíznak, olyan iskolájuk lesz, ami régóta megilleti az oktatás e területét.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2186
szavazógép
2023-08-30: Közélet - Fekete Réka:

Az uszodát használják a legtöbben kedvezményesen (Sepsi kártya)

A sepsiszentgyörgyi sport- és szabadidős létesítmények közül az elmúlt egy év alatt a Román Vilmos Uszodában érvényesítették a legtöbben az 50 százalékos kedvezményre jogosító Sepsi kártyát. A létesítményeket működtető Sepsi ReKreatív kimutatása szerint 2022. augusztus és 2023. július között közel 24 ezer alkalommal váltottak ki jegyet, illetve használtak bérletet Sepsi kártyával a helyiek az uszodában, ebből 16 ezerszer úszásoktatásra, de keletje volt a 75 százalékos kedvezménnyel járó nagycsaládos kártyának is, amelyet 1488 alkalommal használtak ugyanott.
2023-08-30: Közélet - Kisgyörgy Zoltán:

Családfát építettek

Mert kerek száz embert számláló csoportból miért ne létezhetnének olyanok, akik nem ismerték egymást, akiknek a családfaépítés volt az adódó alkalom az ismerkedésre, olyan fiatalok, akik soha nem láttak családfát, és fogalmuk sem volt arról, hogy miként épül az?