KézdivásárhelyPénz a bölcsőde építésére

2023. augusztus 31., csütörtök, Közélet

Rendkívüli tanácsülést tartottak tegnap Kézdivásárhelyen, melyen a városatyák elfogadták a város költségvetésének módosítását. A büdzsé bevételi oldalát azért módosították, mert a kormány pénzt utalt át az új bölcsődénél folyó munkálatok kifizetésére.

  • Az építkezés az utolsó száz méteren tart. A szerző felvétele
    Az építkezés az utolsó száz méteren tart. A szerző felvétele

Mint arról beszámoltunk, a céhes városban egy új típusbölcsőde épül az RMDSZ által kezdeményezett kormányprogram révén, ennek alapkövét március 14-én rakták le. A városban egyetlen építkezés sem zajlott eddig ilyen gyorsan, ez talán annak is köszönhető, hogy a pénzt jó ütemben folyósították, a tegnapi módosításig – ami 2,63 millió lejt tesz ki – a kormány korábban már 2,4 millió lejt átutalt. A Fejlesztési Minisztériumtól érkező összeget, ahogy korábban is, a városháza tovább utalja a kivitelező Simion Construct cégnek.

A költségvetésbe bevételeztek további 8,4 millió lejt, de ezt egyelőre csak „papíron”: a központi költségvetésből még ennyi pénznek kell érkeznie, hogy a munkálatok teljes értékét lefödje. Az építkezés tehát mintegy hárommillió eurót emészt fel, az önkormányzatnak csak a közművesítést kell megoldania.

A bölcsődét kulcsrakészen, teljes konyhai felszereléssel, bebútorozva veheti majd birtokba a város. Az épület csak földszintes lesz, bölcsőde esetében biztonsági okokból már nem engedélyeznek emeletet. Az intézményben negyven gyereket tudnak majd fogadni négy csoportban.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2186
szavazógép
2023-08-31: Közélet - :

Nem csattogtat kardot a műemlékvédelem (Visszajelzés)

A Háromszék napilap 2023. augusztus 30-i számában, Bartos Lóránt által jegyzett, Megújul az Apor Péter-iskola című írásban közölt adatokkal kapcsolatban tájékoztatjuk a közvéleményt az alábbiakról:
2023-08-31: Közélet - Fekete Réka:

Megérte fellebbezni (Pótérettségi)

A pótérettségin megóvott száznyolcvanhárom dolgozat újrajavítása után kilencvenhárom esetben jegyet emeltek, hetvennyolc dolgozatra kisebb jegyet adtak a korábbinál, tizenegy érettségizőnek a fellebbezés eredményeként sikerült a vizsgája. A végső eredmény: a 349 vizsgázóból hatvannyolcan (19,48 százalék) tették le az érettségit az augusztusi vizsgaidőszakban.