Új igazgatók az új tanévben

2023. augusztus 31., csütörtök, Közélet

Lemondott tisztségéről Sebestyén-Lázár Enikő, aki három év megszakítással tíz éven keresztül volt igazgatója a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceumnak, ezen kívül igazgatóváltás lesz egy kézdivásárhelyi és egy bodzafordulói iskolában, valamint egy kovásznai óvodában.

  • Új igazgatója van a Plugor Sándor Művészeti Líceumnak. Albert Levente felvétele
    Új igazgatója van a Plugor Sándor Művészeti Líceumnak. Albert Levente felvétele

Lapunk megkeresésére Sebestyén-Lázár Enikő elmondta, a legutóbbi versenyvizsgával elnyert jelenlegi mandátuma 2026-ban járna le, de úgy érzi, sok idő a tíz esztendő az igazgatói feladatkörben, szeretne teljes bedobással visszatérni a katedrára, ezért nyújtotta be a lemondását.

Ambrus Sándor József, a Plugor Sándor Művészeti Líceum végleges kinevezésű zene szakos tanára Sebestyén-Lázár Enikő lemondásától, július 26-tól augusztus 31-ig, az elmúlt tanév hivatalos végéig, valamint a szeptember 11-én kezdődő új tanévre kapott megbízást a megyei főtanfelügyelőtől az iskola irányítására, ezt a tantestület tudomásul vette, senki nem ellenezte.

Az újonnan megbízott intézményvezető érdeklődésünkre elmondta, a korábbi igazgató kérte fel, hogy versenyvizsga kiírásáig vállalja el ezt a tisztséget, rövid gondolkodás után igent mondott. Szeretné folytatni az iskola szemléletét, hogy mindenki számára elérhető legyen és élete részévé váljék a művészet bármilyen szinten – mondotta.

Jelenleg Háromszék egyetlen művészeti középiskolája közel 530 diákkal működik, a tantestület százhúsz pedagógusból áll. Az intézmény nyitottságát bizonyítja, hogy szeptember 4–5-én a kilencedik osztályban betöltetlenül maradt helyeken kívül más évfolyamokra is lehet jelentkezni képességpróbák alapján, vagyis, ha valaki menet közben akar átigazolni egy másik iskolából a művészetibe, erre is van lehetőség.

Szintén versenyvizsgával elnyert igazgatói tisztségről mondott le a bodzafordulói Mircea Eliade Elméleti Líceum igazgatója, az új tanévben Maria Bularcát Iulia Maria Banciu váltja, ugyanez a helyzet a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceumban, ahol Rancz Teréz aligazgató feladja versenyvizsgával elnyert kinevezését, helyét Nagy Judit veszi át. A kovásznai 1-es Óvoda és Napközi Otthonban Benedek Ildikó megbízott igazgató nem vállalja tovább az intézmény vezetését, Ördög Rozália Edit kapott az induló tanévre ideiglenes megbízást – tudtuk meg Kiss Imre megyei főtanfelügyelőtől.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2186
szavazógép
2023-08-31: Közélet - Bartos Lóránt:

A régi kaszárnya belső udvara is alakul (Kézdivásárhely)

Egyre jobban látszik, mennyire szép épület lesz a kézdivásárhelyi egykori Székely Katonanevelde: most már az épület külső részén is sok helyre felkerült a végleges festés, néhány helyen még a vakolás zajlik. A belső udvarban csak a területrendezés maradt hátra.
2023-08-31: Máról holnapra - Farkas Réka:

Brüsszel nem enged, még többet követel

Míg körmükre égett a gyertya, addig halogatta az Európai Unió előtt vállalt reformok teljesítését a román kormány, most pedig könyörgéssel próbálnak némi engedményt kicsikarni.