KovásznaRajtol a városünnep, elmarad az autóverseny

2023. augusztus 31., csütörtök, Közélet

A huszonnegyedik kovásznai városnapok első műsorszámára ma este hat órakor a Kádár László Képtárban kerül sor, ahol dr. Kányádi Iréne művészettörténész, a Partiumi Keresztény Egyetem képzőművészeti tanszékének adjunktusa megnyitja Lovadi Kinga nagyváradi képzőművész egyéni tárlatát. A rendezvénysorozat hivatalos megnyitóját holnap 18 órakor tartja Gyerő József polgármester a főtéri színpadon. A beharangozott autóverseny megszervezését az illetékes szövetség biztonsági okokra hivatkozva nem engedélyezte, ezért a megmérettetés elmarad.

  • Gyorsulási autóverseny a Tündérvölgyben 2018-ban. Fotó: Facebook / Városi Művelődési Ház
    Gyorsulási autóverseny a Tündérvölgyben 2018-ban. Fotó: Facebook / Városi Művelődési Ház

A szűk négynapos rendezvénysorozatot számos zenés-táncos műsor és sportvetélkedő színesíti. Lesz hagyományos és helyi termékvásár, élő szoborpark, gyermekfoglalkozás, bográcsos főzőverseny és horgászverseny is. A nagyszínpadon minden este neves előadók koncerteznek. Szombat délben a Városi Művelődési Központban köszöntik az aranylakodalmasokat, este a két koncert közötti szünetben kiosztják a Tiszta udvar, rendes ház vetélkedő díjait. A Pap-kertben pénteken és szombaton 20 órától hajnali kettőig a Fiatalok Kovásznáért Szervezet (FIKOSZ) szervezésében a KULT-ŰR ifjúsági színpadon több DJ is fellép.

Mivel az illetékes szövetség – biztonsági okokra hivatkozva – nem engedélyezte, a beharangozott tündérvölgyi gyorsulási autóverseny elmarad. Gyerő József polgármester közösségi oldalán kifejtette: a szövetség azzal indokolta elutasító döntését, hogy nem szavatolt a versenyzők és a résztvevők biztonsága, pedig ugyanez a szövetség, ugyanerre a helyre, ugyanilyen körülmények mellett a korábbi évek során mindig megadta az engedélyt.

Az elöljáró lapunknak elmondta: akárcsak tavaly, a Kovászna Napokra idén is rászervezték a sepsiszentgyörgyi Tabakó Fesztivált. „Reméljük, hogy jövőre ez nem fog megismétlődni. Erre vonatkozóan biztosítékot kaptunk” – mondta a polgármester.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2023-08-31: Közélet - Miska Brigitta:

Próbálják a látószögeket és a perspektívákat tágítani (Sepsi Tabakó Fesztivál)

A sepsiszentgyörgyi egykori dohánygyárban ma kezdődik a Sepsi Tabakó Fesztivál második kiadása. A szervezők szombatig több mint ötven fellépőt és mintegy hatvan programpontot ígérnek a nyár utolsó nagy erdélyi buliján. A rendezvényről Vargha Fruzsinával, Sepsiszentgyörgy alpolgármesterével beszélgettünk.
2023-09-01: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Elhalálozás
„Küzdöttél, de már nem lehet, / a csend ölel át és a szeretet. / Csak az hal meg, akit elfelejtenek, / örökké él, akit nagyon szerettek.”
(Kosztolányi Dezső)
Isten akaratában megnyugodva, mégis fájdalommal telt szívvel tudatjuk, hogy a 92 évesen 2019. augusztus 2-án Montreálban elhunyt BAKA KÁROLY földi maradványait 2023. szeptember 2-án 13 órakor helyezzük végző nyugalomra Kézdivásárhelyen a római katolikus temetőben.
Emléke legyen áldott.
A gyászoló család
2224