Gyermekeink

2023. szeptember 14., csütörtök, Család
  • Kristóf, Sepsiszentgyörgy. Fotó: Albert Levente
    Kristóf, Sepsiszentgyörgy. Fotó: Albert Levente
Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2268
szavazógép
2023-09-14: Történelmünk - :

Zavaros idők Erdélyben

Zűrzavaros idők közepette, 365 éve, 1658. szeptember 14-én nevezték ki Barcsai Ákost Erdély fejedelmévé. Mai Történelmünk rovatunkban az 1988-ban a budapesti Akadémiai Kiadónál megjelent, Köpeczi Béla által főszerkesztett Erdély története Makkai László és Szász Zoltán által szerkesztett második kötetéből közlünk részleteket. Betekintést nyerhetünk II. Rákóczi György fejedelem katasztrófával végződő lengyelországi hadjáratának és az 1657. július 22-i békekötése utáni idők történéseibe.
2023-09-14: Család - :

Iskolai ösztöndíjak megítélése

Az oktatási minisztérium Facebook-oldalán kedden közzétett bejegyzés szerint az iskolai ösztöndíjak megítélésének keretmódszertana az új tanévtől azt írja elő, hogy mindegyik osztályban a legjobb eredményeket elért tanulók 30 százaléka legyen jogosult érdemösztöndíjra; ha többen elérték a legalább 9,50-es tanulmányi átlagot, akkor a kedvezményezettek köre bővíthető, hogy valamennyien részesüljenek a juttatásból.