Iskolai ösztöndíjak megítélése

2023. szeptember 14., csütörtök, Család

Az oktatási minisztérium Facebook-oldalán kedden közzétett bejegyzés szerint az iskolai ösztöndíjak megítélésének keretmódszertana az új tanévtől azt írja elő, hogy mindegyik osztályban a legjobb eredményeket elért tanulók 30 százaléka legyen jogosult érdemösztöndíjra; ha többen elérték a legalább 9,50-es tanulmányi átlagot, akkor a kedvezményezettek köre bővíthető, hogy valamennyien részesüljenek a juttatásból.

  • Fotó: Pixabay
    Fotó: Pixabay

Az ötödik osztályos tanulók az első két tanulmányi modulban elért jegyeik, a kilencedikesek a felvételi jegyük alapján részesülhetnek érdemösztöndíjban. Érdemösztöndíjat kapnak továbbá az iskolai tantárgy­versenyek megyei szakaszán első, második vagy harmadik díjat nyert tanulók, valamint a nemzetközi olimpiákra készülő szűkített keretek tagjai is.

Szociális ösztöndíjat az egyszülős családból származó diákok kapnak – beleértve azokat is, akiknek egyik szülőjük elhunyt –, a családtagonkénti átlagjövedelemtől függetlenül.

A megítélési keretmódszertant a szaktárca kedden megjelentetésre elküldte a Hivatalos Közlönynek. (Agerpres) 

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2268
szavazógép
2023-09-14: Család - :

Gyermekeink

2023-09-14: Család - :

Kitiltanák az energiaitalokat is

A képviselőház ügyvivő elnöke, Alfred Simonis szerint szabályozni kellene a kiskorúak kiszolgálását energiaitalokkal és elektronikus cigarettákkal.