Bevezetés a sportbaTöbb ezer gyermeket mozgatnak meg

2023. szeptember 14., csütörtök, Közélet

A nagy sikerre való tekintettel ebben a tanévben is folytatja Bevezetés a sportba című programját Sepsiszentgyörgy önkormányzata. A Királypingvinek Jégkorong Klub együttműködésével októberben kezdődnek a foglalkozások, amelyek során heti egy alkalommal megmozgatják a város összes tanintézményének nagycsoportos óvodásait és elemista kisdiákjait.

  • Fotó: sepsi.ro
    Fotó: sepsi.ro

A 2017-ben rajtolt programot ugyan a Királypingvinek kezdeményezték, de nem csak a jégkorongozásba kóstolhatnak bele a gyermekek: kosár- és kézilabda, foci, atlétika, úszás és más sportok alapjait is elsajátíthatják a korukhoz illő játékos gyakorlatokkal – tudatja a városháza közleménye. A fő cél nem az edzésekre való toborzás – elsősorban mozgáskoordinációt, egyensúlyt, helyes testtartást tanulnak a résztvevők –, hanem a mozgás megszerettetése; aki akar, pár év múlva sportoló is lehet az általa választott sportágban.

A foglalkozásokat hetente egyszer tartják, a kisebbek számára a Sepsi Arénában és a szomszédos födött műjégpályán, a negyedik osztályosok pedig úszni tanulnak a Román Vilmos Uszodában. A gyermekeket menetrend szerinti buszjáratokkal szállítják el az óvodákból, iskolákból és vissza. A programban idén mintegy 3600 gyermek vesz részt. (demeter)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?

eredmények
szavazatok száma 1771
szavazógép
2023-09-14: Máról holnapra - Farcádi Botond:

Az ország, amelyik nem létezik

Nem lehetett könnyű a kedd estéjük a román nacionalistáknak, mélyállami struktúráknak, ultráknak, a focivilág szereplőinek, kommentátoroknak, véleményformálóknak. A román válogatott ugyanis egy olyan ország nemzeti tizenegye ellen játszott labdarúgó-Európa-bajnoki selejtezőt, amely állam nem létezik. Pontosabban Románia szerint nem létezik, Koszovó ugyanis köszöni szépen, jól megvan anélkül is, hogy az ország szétesésétől rettegő paranoid Bukarest elismerné függetlenségét.
2023-09-14: Közélet - Nagy D. István:

Borsos bírságok nyár végére (Fogyasztóvédelem)

Bőkezűen osztogatta a nagy összegű bírságokat az elmúlt hetekben a megyei fogyasztóvédelmi felügyelőség, a szabálytalanságon értek között volt az olaszteleki Daniel-kastélyszálló, valamint több nagykereskedelmi üzletlánc háromszéki egységei is. A felügyelőség ellenőrei legtöbb esetben élelmiszerek kapcsán bírságoltak, de nem megfelelő minőségű ruhanemű forgalmazásáért is osztottak pénzbüntetést.