Budapesten jubilál az Osonó

2023. október 16., hétfő, Közélet

Századik alkalommal kerül bemutatásra az Osonó Színházműhely Nem vagyok, csak mások látnak című, József Attila szövegeiből készült előadása.

  • Fotó: Osonó
    Fotó: Osonó

Ma 19 órakor Budapesten a H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központban látható a Mucha Oszkár által előadott, Fazakas Misi rendezésében készült 55 perces produkció, melyben az elhangzó szövegek nem csak lírai alkotások, hanem a jelen időben, ürügyként újjászülető gondolatok. A versek mellett elhangzanak részletek a költő által írt önéletrajzból, illetve a Szabad ötletek jegyzékéből is, az elő­adást követő beszélgetésen pedig lehetőségük nyílik az érdeklődőknek megfogalmazni kérdéseiket, gondolataikat az előadás kapcsán.

A 2022. februári bemutató óta a produkciót 7 ország 32 településén mutatta be a társulat rendhagyó irodalomóraként és tantermi elő­adásként, stúdiószínházi körülmények között. (nbs)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 548
szavazógép
2023-10-16: Közélet - Iochom István:

Tizenkettedik Art Camp Bálványosfürdőn

Október 12-én kezdődött és 20-án ér véget a tizenkettedik alkalommal megszervezett Art Camp művésztábor Bálványosfürdőn a Bálványos Resort Szál­lodában.
2023-10-16: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Akik egy életre igent mondtak egymásnak

„Ha a Jóisten valakinek társat rendel, akkor félteni valót, szeretni valót és őrizni valót rendel” – fogalmazott beszédében Dénes Katinka református lelkipásztor azon a bensőséges ünnepségen, mely keretében virágcsokorral, emléklappal, közös ebéddel köszöntötte tegnap Sepsiszentgyörgy önkormányzata azon idős házaspárokat, akik 50, 60, illetve 70 éve fogadtak egymásnak örök hűséget.