Hadgyakorlat Magyarországon

2023. november 14., kedd, Világfigyelő

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke tegnap ellátogatott az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti hadgyakorlat helyszíneire, Kelet-Magyarországra, ahol több ezer katonát megmozgató műveletek zajlanak.

  • Fotó: MTI /Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán
    Fotó: MTI /Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

Magyarország harminc éve nem látott nagy honvédségi gyakorlatnak lehet a tanúja, amelyen a szövetségesi együttműködés, a Magyar Honvédség és a magyar közigazgatás közösen vizsgázik – nyilatkozta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter. Hozzátette, ez a vizsga egyelőre nagyon jól sikerül, de természetesen meg kell várni, hogy a gyakorlat befejeződjön, és annak kiértékelése után lehet végső megállapításokat tenni.

Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke megerősítette, a honvédség mozgásba lendült földön, vízen és levegőben, aktiválták a légvédelmi rendszert, megkezdődött a légierő csapatainak széttelepítése az ország több pontjáról, valamint megindultak a szárazföldi csapatok is.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2403
szavazógép
2023-11-14: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Színház
TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi színház ma 19 órától és 15-én, szerdán 19 órától a nagyteremben Ivan Viripajev: Iráni konferencia című előadását játssza Bocsárdi László rendezésében. Korhatár: 16+, időtartam: 2 óra 30 perc szünet nélkül. Jegyek válthatók a központi jegyirodában és a biletmaster.ro honlapon.
2023-11-14: Világfigyelő - :

Menesztették a belügyminisztert, új külügyminisztert neveztek ki (Egyesült Királyság)

Rishi Sunak brit miniszterelnök tegnap menesztette a belügyminiszteri tisztségből Suella Bravermant. Utódjaként James Cleverly eddigi külügyminisztert, a külügyi tárca élére pedig – általános meglepetésre – David Cameron volt miniszterelnököt nevezte ki.