Egyelőre kevesen pályáznak

2023. november 14., kedd, Gazdakör

A megyei vidékfejlesztési hivatalnál érdeklődtünk múlt hét végén a nyitott vidékfejlesztési intézkedésekre letett pályázatok helyzetéről. A szakemberek szerint, talán az első hónapra érvényes magas letevési pontszám miatt, nincs nagy tolongás.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

A mezei utak létesítésére, illetve korszerűsítésére, ahol 100 millió euró a pályázható összeg, mindössze öt pályázatot tettek le 4,84 millió euró értékben. Községi utak korszerűsítésére a pályázható összeg 200,9 millió euró, itt egyetlen pályázatot töltöttek fel a Vidéki Beruházásokat Kifizető Ügynökség számítógépes rendszerébe 1 millió euró értékben.

A fiatal gazdák támogatásánál a hegyvidék jobban mozog, itt a 75,2 millió euróra 111 pályázatot tettek le 7,7 millió értékben. A háromszéki fiatalok is megmozdultak, eddig két pályázatot töltöttek fel az ügynökség számítógépes rendszerébe. A nem hegyvidéki fiatalok csak két pályázatot tettek le országos szinten 140 ezer euró értékben.

A feldolgozók létesítésére és korszerűsítésére szánt nemzeti Investalim programnál sincs nagy érdeklődés, mindössze egy pályázat érkezett be az ügynökséghez 2,13 millió euró értékben. Pedig itt nagyon szűk a határidő, a pályázatokat november 27-ig lehet letenni az AFIR-hoz.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2286
szavazógép
2023-11-14: Gazdakör - Incze Péter:

Pályázati lehetőség az energiafüggőség megszüntetésére

A Vidéki Beruházásokat Kifizető Ügynökség (AFIR) sajtóközleményben adta hírül, hogy az ügynökség honlapján megjelent A zöld villamos energia nemzeti támogatási programja. A pályázatokat november 20-tól december 15-ig lehet feltölteni az ügynökség számítógépes rendszerébe. (Módosult tehát a pályázási időszak, melyet november 7-én a Gazdakör rovatban közöltünk – szerk. megj.) A megszerezhető támogatás mellé nem kell önrészt biztosítani.
2023-11-14: Gazdakör - Incze Péter:

Erdősítés a helyreállítási és felzárkózási alapból

Románia 730 millió eurót szán az uniós helyreállítási és felzárkózási alapból erdősítésre. A pályázatok letevésének utolsó napja 2026. január 23-a.