Nincs pénz egészségügyre

2023. november 15., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár az igényelt 4,2 milliárd lej helyett 1,7 milliárd lejt kapott a kormány tartalékalapjából – közölte sajtótájékoztatóján az intézmény elnöke.

  • Fotó: Ferencz Csaba
    Fotó: Ferencz Csaba

Andrei Baciu közlése szerint az összeg egy részét az alkalmazottak bérezésére fordítják, a többit pedig egészségügyi szolgáltatások kifizetésére. Baciu kijelentette: mindent megtesznek, hogy megtalálják a legjobb megoldásokat ennek a nagyon nehéz időszaknak az átvészelésére, ám az 1,7 milliárd lej csak a novemberi költségeiket fedezi, s a későbbiekben tárgyalni fog a kormánnyal a decemberi forrásigényekről is. Az elnök szerint a 327 romániai közkórház súlyos helyzetben van, a pontos felmérést az egészségügyi minisztérium asztalára tették. 

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2285
szavazógép
2023-11-15: Pénz, piac, vállalkozás - :

Lassuló infláció és növekedés

A szeptemberihez képest 0,7 százalékponttal, 8,1 százalékra lassult októberben az éves infláció – közölte az Országos Statisztikai Intézet. Szeptemberhez viszonyítva átlagosan 0,57 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak.
2023-11-15: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Elhalálozás
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a szeretett férj, édesapa, nagytata, a sepsiszentgyörgyi születésű TÓTH JÓZSEF 74. életévében rövid szenvedés után elhunyt.
Temetése 2023. november 16-án 15 órakor lesz a szemerjai új református temetőben.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
A gyászoló család
4330620