Nő az egészségbiztosítók fizetése

2023. november 15., szerda, Belföld

Elfogadta tegnap a képviselőház az országos egészségbiztosító pénztár (CNAS) alkalmazottainak bérét emelő törvénytervezetet.

  • Fotó: Facebook / CNAS
    Fotó: Facebook / CNAS

A CNAS alkalmazottjainak bérezését szabályozó jogszabályt több pontban módosították a törvényhozók. Az elfogadott változat szerint a CNAS személyzetének fizetését „a kormányapparátus tagjainak maximális bérszintjéhez igazítják”. A képviselőház döntő fórumként szavazott a tervezetről. Andrei Baciu, a CNAS elnöke bejelentette, a szakszervezeti vezetőkkel folytatott egyeztetések során ígéretet kapott, hogy az egészségbiztosító pénztárak elkezdik a kórházak, egészségügyi szolgáltatások és gyógyszerköltségek kifizetését.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2403
szavazógép
2023-11-15: Belföld - :

Hírsaláta

NEM ELŐNY A SZEKUS MÚLT. Elfogadta tegnap a képviselőház azt a törvénytervezetet, amely szerint nem részesülhetnek állami kitüntetésben a Securitatéval vagy a politikai rendőrséggel egykor együttműködő személyek. A jogszabályjavaslat azt is előírja, hogy a jogerősen szabadságvesztésre ítélt személyek sem kaphatnak állami kitüntetést, csak ha időközben rehabilitálták őket.
2023-11-15: Belföld - :

Iohannis Afrikában

Megkezdődött Klaus Iohannis államfő hivatalos afrikai körútja. Az Államelnöki Hivatal tájékoztatása értelmében Iohannis több afrikai országba látogat el november 14–23. között: Kenyában, Tanzániában és a Zöld-foki Köztársaságban állami, Szenegálban hivatalos látogatást tesz.