Labdarúgás, Eb-selejtezőBulgáriában bebiztosíthatja kijutását a magyar válogatott

2023. november 16., csütörtök, Sport

A magyar labdarúgó-válogatott ma az Európa-bajnoki kijutás reményében lép pályára Bulgária vendégeként Szófiában a Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban a selejtezősorozat kilencedik fordulójában. A mérkőzés zárt kapuk mögött 19 órakor kezdődik a lengyel Daniel Stefanski sípjelére. A találkozót a Digi Sport és az M4 Sport közvetíti.

  • Fotó: Magyar Labdarúgó-szövetség
    Fotó: Magyar Labdarúgó-szövetség

A találkozó eredeti helyszíne is Szófia lett volna, azonban a bolgár szövetség biztonsági okokra hivatkozva a múlt héten úgy döntött, Plovdivban bonyolítják le az összecsapást. Ezen a héten azonban kiderült, a plovdivi stadion tetőszerkezete félkész állapotban van, ezért a város önkormányzata nem bocsátja rendelkezésre a létesítményt.

Az immár magyar állampolgársággal is rendelkező Marco Rossi szövetségi kapitány veretlenül éllovas együttese már döntetlennel is biztosítja részvételét a jövő évi németországi kontinenstornán, győzelemmel pedig a csoport első helyén végez, ami azt jelentené, hogy az első vagy a második kalapba kerülne a decemberi sorsoláson.

A papírforma a magyar csapat sikerét ígéri, amely tíz találkozó óta nem talált legyőzőre, ezzel szemben riválisa kilenc meccse nyeretlen, legutóbbi négy összecsapását pedig elvesztette. Márciusban osztálykülönbség volt a két gárda között, a magyarok hazai pályán könnyedén szereztek háromgólos előnyt a szünetig, a folytatásban pedig az eredmény már nem változott.

Ugyanakkor akadnak óvatosságra intő körülmények, az egyik, hogy a bolgárokat új szövetségi kapitány irányítja, októberben Ilian Ilijev érkezett a szerb Mladen Krstajić helyére. Ahogy Dibusz Dénes fogalmazott, az edzőváltás miatt zsákbamacska, hogy mire számíthatnak, az új szakember ugyanis új szerkezetet és taktikát hozhat.

A magyar szövetségi kapitány ezúttal több kulcsjátékosát is nélkülözni kénytelen sérülések miatt, így a védelemben Willi Orbán és Fiola Attila, támadásban pedig Sallai Roland és Varga Barnabás nem lesz bevethető. Emellett további stabil kezdőjátékosok, mint Szalai Attila és Nagy Ádám, szinte alig játszanak a klubjaikban.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2403
szavazógép
2023-11-16: Sport - :

Népes mezőny a megyeszékhelyi MSK Kupán (Küzdősport)

Az elmúlt hét végén két sportágban – dzsúdzsucuban és cselgáncsban – több mint hétszáz tatamira lépést jegyeztek a Sepsiszentgyörgyi Municípiumi Sportklub által szervezett MSK Kupa hetedik kiírásán. A népes mezőnyben megyeszékhelyi és háromszéki sportolók is voltak, akik méltóan képviselték csapataikat a Szabó Kati Sportcsarnokban megtartott viadalon.
2023-11-16: Történelmünk - :

A mezőzáhi Ugron-kastély

Történelmünk rovatunk mai témájának aktualitását az adja, hogy a Maros megyei önkormányzat úgy döntött, árverésen eladja a mezőzáhi Ugron-kastélyt. Bemutatásához a Bicsok Zoltán és Orbán Zsolt szerzőpáros „Isten segedelmével udvaromat megépítettem...” – Történelmi családok kastélyai Erdélyben című, a csíkszeredai Gutenberg Kiadónál 2011-ben megjelent kötetéből a mezőzáhi Ugron-kastélyt ismertető részt közöljük a szerkesztő felvételeivel.